-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandines cigaretes muitininkai traukė iš automobilio dujų išmetimo bakelio

Birželio 13 d. Kauno teritorinės muitinės pareigūnai Kybartų kelio poste sulaikė 174 tūkst. vnt. kontrabandinių rūkalų daugiau nei už 60 tūkst. Lt, praneša Kauno teritorinė muitinė.
Kontrabandines cigaretes muitininkai traukė iš automobilio dujų išmetimo bakelio
Kontrabandines cigaretes muitininkai traukė iš automobilio dujų išmetimo bakelio / Muitinės nuotr.

Didžiausią kontrabandinių rūkalų kiekį muitinės pareigūnai sulaikė LR piliečio K.S. vairuojamame automobilyje „Audi“. Minėtas pilietis žodžiu deklaravo, kad veža 2 pakelius cigarečių ir 1 litrą degtinės. Pareigūnai turėdami įtarimų, kad minėtasis pilietis sako netiesą, nusprendė lietuvio vairuojamą „Audi“ patikrinti detaliau. Atlikus patikrinimą, 40 tūkst. vnt. „Denim“ cigarečių buvo surasta degalų bake, bagažinės dangtyje ir kitose transporto priemonės ertmėse.

Šio nelegalaus krovinio vertė – beveik 14 tūkst. Lt.

Tą pačią dieną muitininkams įkliuvo dar keli pažeidėjai, kurie bandė neteisėtai įvežti rūkalų į LR teritoriją. Pareigūnams cigaretes teko traukti ne tik iš degalų bakų, prietaisų skydelių, atsarginių ratų ar automobilių slenksčių, bet ir iš dujų išmetimo bakelio. Šitaip kontrabandines cigaretes vežti įsigudrino LR pilietis V. P. automobiliu „Renault“. Minėtasis pilietis posto pareigūnams deklaravo, kad nieko negabena. Tačiau atlikus detalų patikrinimą, buvo surasta beveik 19 tūkst. vnt. cigarečių „Jin Ling“, kurių vertė daugiau nei 6 tūkst. Lt. Pilietis V. P. cigaretes slėpė ne tik dujų išmetimo bakelyje, bet ir degalų bake, atsarginiame rate. Kaip teigė pareigūnai, cigaretes iš dujų išmetimo bakelio traukti tenka itin retai. Šiemet užfiksuotas tik antras toks rūkalų slėpimo atvejis.

Pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, o nelegalūs cigarečių kroviniai ir jas gabenusios transporto priemonės sulaikyti.       

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius