-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandines cigaretes nešantys adutiškiečiai pateko į pasalą

Švenčionių rajone į pasieniečių pasalą pateko du vyrai, nešantys kontrabandines cigaretes.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad pirmadienį vakare VSAT Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai surengė pasalą pasienyje su Baltarusija, Švenčionių rajono Adutiškio miestelio prieigose. Turėta žinių, kad čia gali būti mėginama gabenti neteisėtą krovinį.

Netrukus ties tiltu, kuriuo eina išardytas ir nenaudojamas geležinkelis, pasieniečiai sulaikė du asmenis, nešančius į juodą polietileno plėvelę įvyniotas dėžes.

Sulaikomi nešikai nesipriešino ir nebandė bėgti. Paaiškėjo, kad 29 metų Adutiškio gyventojas ir asmuo, sulaikymo metu neturėjęs dokumentų, į Lietuvos teritorijos gilumą gabeno 8 dėžes cigarečių „Saint George Lights“. Išsiaiškinta, kad nuo valstybės sienos rūkalų pakuotes kontrabandininkai gabeno dalimis: keturias dėžes panešdavo kelis šimtus metrų, tuomet grįždavo  ir pasiimdavo kitas keturias pakuotes, kurias toliau gabeno į Lietuvos teritorijos gilumą.

Pasieniečiai apžiūrėjo už kelių šimtų metrų esančią vietovę prie valstybės sienos, tačiau neteisėto jos kirtimo fakto nenustatė. Manoma, kad kontrabandinius rūkalus per sienos liniją vyrams perdavė iš Baltarusijos atėję asmenys.

Netrukus nustatyta, kad sulaikant dokumentų neturėjęs vyras taip pat yra Adutiškio miestelio gyventojas. Jam – 39-eri.

Dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių gabenimo VSAT Ignalinos rinktinės pareigūnai pradėjo administracinę teiseną. Dar viena teisena pradėta dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimo, nes abu adutiškiečiai Valstybės sienos apsaugos zonoje buvo be privalomų VSAT pareigūnų leidimo.

Po apklausos abu adutiškiečiai paleisti. Jų gabentos cigaretės laikinai saugomos VSAT Ignalinos rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius