Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandines cigaretės Šešupe plukdytos užmetus meškerę

Pasienyje su Rusija įkliuvo trys kontrabandinius rūkalus nešantys lietuviai. Neteisėtą krovinį jie atsitempė meškere į Rusijos pusę permetę virvę ir ja vandeniu atplukdę cigarečių dėžes.
Kontrabandinės cigaretės ir meškerė
Kontrabandinės cigaretės ir meškerė / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, sekmadienį vakare VSAT Pagėgių rinktinės Kudirkos Naumiesčio užkardos pasieniečiai ties Šakių rajono Kubilėlių kaimu pastebėjo prie Šešupės kranto stovinčius tris asmenis.

Šie, stebimi VSAT patrulių, į Rusijos krantą metė prie meškerės valo pritvirtintą švininį svarmenį, o jį  šalyje kaimynėje pačiupo laukiantis bendrininkas. Šešupės plotis šioje vietoje – 30 metrų.

Po akimirkos prie valo buvo pritvirtinta virvė, prie kurios buvo pririštas į polietileno plėvelę įvyniotas aštuonių dėžių „karavanas“. Lietuvos krante esantys asmenys cigaretes upe žaibiškai atsitempė į savo pusę.

Trijulę, nešančią ką tik atplukdytas dėžes, čia pat sulaikė pasieniečiai. VSAT pareigūnams sulaikymo metu prireikė panaudoti specialiąsias priemones – antrankius.

Paaiškėjo, kad sulaikytieji – 31 ir 17 metų Kalvarijos savivaldybės gyventojai bei 28 metų marijampolietis – nešėsi 4 tūkstančius pakelių cigarečių „Jing Ling“, paženklintų rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Apie nepilnamečio sulaikymą buvo pranešta jo motinai. Moteris atsisakė atvykti į užkardą pasiimti sūnaus.

Dėl kontrabandos gabenimo pasieniečiai pradėjo administracinę teiseną. Po apklausos trijulė paleista.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius