Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandinės cigaretės „slėpėsi“ automobilio slenksčiuose ir konstrukcijose

Pirmadienį (gegužės 24 d.) Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė kontrabandinių cigarečių beveik už 20 tūkst. litų. Muitinės departamento pranešime spaudai teigiama, kad visiems pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai. Neteisėtai gabentos prekės bei transporto priemonės, kuriomis buvo gabenta kontrabanda, sulaikytos.
Kontrabanda sulaikyta Medininkų poste.
Kontrabanda sulaikyta Medininkų poste. / Muitinės departamento nuotr.

Pusė pirmos nakties Raigardo kelio poste muitinės ir pasienio pareigūnai patikrino iš Baltarusijos į Lietuvą automobiliu „Audi 100“ grįžtantį mūsų šalies pilietį E. P. Vėlyvą metą kirsdamas valstybinę sieną ir nedeklaruodamas papildomai vežamų prekių vyras, matyt, tikėjosi nesunkiai prasmukti pro muitinės pareigūnus. Tačiau nepavyko. Nuodugniai apžiūrėję įtartiną automobilį, muitininkai automobilio slenksčiuose įrengtose slėptuvėse aptiko per 200 pakelių įvairių cigarečių, kurių vertė – daugiau nei pusantro tūkstančio litų.

Vos po kelių valandų tame pačiame kelio poste muitinės pareigūnai sustabdė dar vieną iš Baltarusijos pargrįžtančią ir įtarimų sukėlusią „audinę“. Ją vairavęs mūsų šalies pilietis M. B. taip pat tikino, kad neleistinų prekių neveža. Bet po detalios automobilio apžiūros paaiškėjo, kad į įvairias automobilio konstrukcijas sukaišiota beveik 400 pakelių cigarečių. Kontrabandinių cigarečių vertė – beveik 3 tūkst. litų.

Tą pačią dieną Kenos geležinkelio poste muitinės pareigūnai patikrino tris keleivinius traukinius. Traukinyje „Minskas–Vilnius“ įkliuvo Baltarusijos pilietis V. Y., po drabužiais nuo muitininkų slėpęs per 70 pakelių neleistinų įsivežti cigarečių už daugiau kaip pusšešto šimto litų.  

Keleiviniuose traukiniuose „Charkovas–Kaliningradas“ ir „Minskas–Vilnius“ muitinės pareigūnai įvairiose vietose įrengtose slėptuvėse atrado apie 200 „besimėtančių“ ir šeimininkų „neturinčių“ cigarečių už beveik tūkstantį litų. 

Šalčininkų kelio poste tos pačios dienos pavakare muitinės pareigūnai sustabdė mūsų šalies piliečio N. T. vairuojamą automobilį „BMW“. Tarp jo asmeninių daiktų muitininkai aptiko apie 300 pakelių kontrabandinių cigarečių už beveik 2 tūkst. litų.

Medininkų kelio poste vėlyvą vakarą sustabdę žaliu kanalu iš kaimyninės valstybės automobiliu „Volkswagen Passat“ pargrįžtantį mūsų šalies pilietį V. G., muitinės pareigūnai kuro bake aptiko įrengtą slėptuvę su beveik pusantro tūkstančio pakelių cigarečių. Sulaikyto nelegalaus krovinio vertė  – apie 11 tūkst. litų.

Tame pačiame kelio poste apžiūrėję maršrutinį autobusą „Minskas–Vilnius“,   muitinės pareigūnai įvairiose autobuso salono vietose atrado apie 300 pakelių cigarečių, kurių taip niekam ir neprireikė. Sulaikytų cigarečių vertė – daugiau kaip 2 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius