Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandinės cigaretės slėptos kuro pripildytuose bakuose

Kybartų kontrolės punkte pasieniečiams ir muitinės pareigūnams pirmadienį per pusvalandį įkliuvo trys lietuviai, iš Rusijos mėginę įsivežti kontrabandinių rūkalų. Cigaretės buvo panardintos į bakuose teliūškavusį kurą. Visi sulaikytieji vairavo „Volkswagen Passat“ markės automobilius.
Stop. Kontrolė
Stop. Kontrolė / VSAT nuotr.

Pasak Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų, smulkia kontrabanda užsiimantys asmenys šio modelio automobilius itin pamėgo dėl jų konstrukcijos – mašinose rūkalai slepiami gamyklinėse ertmėse ir lengvai išardomuose degalų bakuose.

Pirmadienį priešpiet VSAT Lazdijų rinktinės ir Kauno teritorinės muitinės pareigūnai patikrino iš Kaliningrado srities į Lietuvą įvažiavusį automobilį „Volkswagen Passat“. Jį vairavęs 20 metų Vilkaviškio rajono gyventojas pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės dokumentus, tačiau pareigūnai nusprendė mašiną patikrinti išsamiai.

Bendros apžiūros metu pasieniečiai ir muitininkai išsiaiškino, kad automobilio kuro bake paslėpti rūkalai – rusiškos „Jin Ling“ cigaretės buvo suvyniotos į plastikinį maišą ir panardintos į degalų pilną baką. Kontrabandinių rūkalų rasta ir priekiniame mašinos bamperyje esančiose gamyklinėse ertmėse.

Iš viso aptikta 1 tūkst. 170 pakelių cigarečių „Jin Ling“ be akcizo mokesčio ženklų.

Per artimiausią pusvalandį po šio įvykio Kybartų punkte buvo užfiksuoti dar du tokie atvejai.

VSAT pareigūnai ir muitininkai su įkalčiais sulaikė du „Volkswagen Passat“ vairavusius 39-erių vyrą ir 27-erių metų moterį. Šie Marijampolės gyventojai irgi važiavo iš Kaliningrado srities.

Ir šiuose automobiliuose cigaretės buvo sukištos į maišus ir panardintos į kuro bakus. Marijampoliečio vairuotoje mašinoje pasieniečiai bei muitininkai aptiko 1 tūkst. 140 pakelių cigarečių „Jin Ling“, „Golden Gate“ ir „Minsk“. Moters mašinoje buvo slepiama 1 tūkst. 380 pakelių cigarečių „Jin Ling“ bei „Minsk Super Slims“.

Visiems trims sulaikytiesiems tyrimą atliekantys muitinės pareigūnai pradėjo administracinių bylų teisenas dėl kontrabandos. „Volkswagen Passat“ vairuotojams gresia baudos nuo 10 iki 20 tūkst. litų. Taip pat gali būti konfiskuoti jų automobiliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius