Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandiniai rūkalai į rinką nepateko

2010 m. liepos 20 d. Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, turėdami operatyvinės informacijos, patikrino Marijampolės gyventojuo A. B. (gim. 1971 m.) priklausantį ūkinį pastatą.
Cigaretė
Cigaretė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Patikrinimo metu buvo rasta 6929 pakeliai cigarečių „LM“ su Ukrainos banderolėmis. Preliminari cigarečių kaina apie 50 000 litų

Dėl šio įvykio Marijampolės apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas, A.B.sulaikytas ir uždarytas į Marijampolės apskrities VPK areštinę.

Policija primena, kad pagal LR ATPK 163 (2) str. (akcizais apmokestinamų prekių laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką) yra numatyta 50 tūkst. litų bauda su šių prekių konfiskavimu ir gabenimo priemonės, kuria šios prekės buvo neteisėtai gabenamos, konfiskavimu.

LR Baudžiamojo kodekso 199 (2) straipsnis numato baudžiamąją atsakomybę už  neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis, t.y. tas, kas pažeisdamas nustatytą tvarką įgijo, laikė, gabeno, siuntė, naudojo ar realizavo akcizais apmokestinamas prekes, kurių vertė viršija 250 MGL dydžio sumą, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki septynerių metų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius