Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandiniai rūkalai iš Baltarusijos buvo įmesti per tvorą

Kapčiamiesčio užkardos pasieniečiai sulaikė, įtariama, iš Baltarusijos per apsauginę tvorą į Lietuvą permestą kontrabandinių rūkalų krovinį, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
Cigarečių dėžės buvo apvyniotos polietilenu.
Cigarečių dėžės buvo apvyniotos polietilenu. / VSAT nuotr.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kapčiamiesčio užkardos pareigūnai Lazdijų rajono Kapčiamiesčio seniūnijos Sirguškės kaimo ribose, Varviškės miške prie sienos su Baltarusija, aptiko po tankiomis eglėmis paslėptą kontrabandinį krovinį.

Pareigūnai rado 12 cigarečių dėžių, apvyniotų polietilenu. Prie kiekvienos dėžės kruopščiai pritvirtintos savadarbės petnešos – ant pečių dėžę užsimetęs nešikas eitų tarsi su kuprine.

Pasieniečių pasalą šioje vietoje ilgai laikyti nebuvo prasmės, nes šiose vietose Varviškės miške antradienį buvo gausu aplink zujančių grybautojų, mat šiomis dienomis pasirodė daugiau grybų.

Kapčiamiesčio pasieniečių šuo nuo cigarečių dėžių nuvedė iki netoliese Igaros upeliu einančios sienos su Baltarusija. Lietuvos pusėje prie pat sienos linijos yra įrengta apsauginė tvora. Manoma, kad kontrabandininkai iš Baltarusijos, perėję Igarą, rūkalų dėžes per tvorą įmetė į Lietuvos teritoriją.

Čia jų bendrininkai kontrabandinį krovinį kiek panešėjo į mišką ir paslėpė po eglėmis, matyt, tikėdamiesi vėliau atvykti ir palankiu momentu jas vežti į Lietuvos gilumą.

Viena iš dvylikos dėžių buvo praplėšta – manoma, kad Lietuvos pusėje permestą krovinį paėmę kontrabandininkai patikrino, ar jų sėbrai Baltarusijoje tikrai į polietileną supakavo rūkalus ir ar tuos, dėl kurių buvo tartasi.

Iš viso dvylikoje dėžių buvo 5468 pakeliai cigarečių „Fest 7“ ir 500 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos banderolėmis.

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius