Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandiniai rūkalai liko anapus Šešupės

Šakių rajone pasieniečiai spėjo užbėgti už akių kontrabandininkų kėslams per Šešupę iš Rusijos perkelti du cigarečių krovinius. Kontrabanda liko Rusijos pusėje.
Kontrabandininkų valtis
Kontrabandininkų valtis / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad antradienį VSAT Pagėgių rinktinės Šilgalių užkardos pasieniečiai Šakių rajono Slavikų kaimo ribose, kitapus Šešupės, kuria eina siena su Rusija, pastebėjo ant kranto sukrautas dėžes. Jos buvo šiek tiek užmaskuotos, šalia matėsi guminė valtis, mėtėsi virvė. VSAT pareigūnai apie tai pranešė kolegoms Rusijoje, o patys patikrino vietovę Lietuvos pusėje. Čia nieko įtartino neaptikta.

Atvykę į įvykio vietą Rusijos pasieniečiai rado 20 dėžių, iš viso 10 tūkst. pakelių, cigarečių "Jin Ling" su šios šalies banderolėmis ir guminę valtį.

Neabejojama, kad kontrabandininkai rengėsi šį krovinį perkelti į Lietuvą.

Tokį planą prie Šešupės jie rezgė antradienį ir Šakių rajono Turčinų kaimo prieigose.

Čia Pagėgių rinktinės operatyvininkai bei Šilgalių užkardos pareigūnai Rusijos pusėje pastebėjo 5 asmenis. Jie nešė juodos spalvos ryšulius prie Šešupės upės. Toje pačioje vietoje Lietuvos pusėje VSAT pareigūnai pastebėjo 3 asmenis, einančius link Šešupės.

Prie upės pamatę pasieniečius pastarieji, vengdami sulaikymo, leidosi bėgti į prie Turčinų kaimo esantį mišką. VSAT pareigūnai juos vijosi beveik 2 kilometrus, kol sulaikė. Taip pat netoli šalia esančio Panovių kaimo buvo sulaikyti dar du, manoma, su galimu kontrabandos gabenimu sietini asmenys.

Visus penkis sulaikytuosius pasieniečiai apklausė Šilgalių užkardoje. Paaiškėjo, kad tai yra Tauragės gyventojai, kurių amžius – nuo 18 iki 21 metų. Visi jie jau anksčiau buvo patekę į pasieniečių akiratį. Vienas dvidešimtmetis pasienio ruože buvo be asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų, todėl jam VSAT pareigūnai už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą pradėjo administracinę teiseną. Apklausiamas jis pripažino, kad turėjo užduotį – stebėti pasienio sargybas.
Kiti keturi tauragiškiai aiškino atvykę žvejoti, nors nė vienas neturėjo jokių žvejybos įrankių. Po apklausos jie paleisti.

Apie įvykį informuoti Rusijos pasieniečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius