Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandininkai per upelį cigaretes planavo tempti lynu

Lazdijų rinktinės pasieniečiai užkirto kelią kontrabandininkams, kurie planavo iš Baltarusijos per Maros upelį į Lietuvą atgabenti didelį rūkalų krovinį. Pirminiais duomenimis, Baltarusijos pareigūnai šioje vietoje sulaikė 100 dėžių cigarečių.
Sulaikytas mikroautobusas
Sulaikytas mikroautobusas / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Sulaikytas mikroautobusas
VSAT nuotr./Sulaikytas mikroautobusas

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, antradienį vakare VSAT Lazdijų rinktinės Kapčiamiesčio užkardos pasieniečiai Lazdijų rajone ties Pertako kaimu pastebėjo prie pat sienos su Baltarusija stovinti įtartiną mikroautobusą „Fiat Ducato“. Dviejų valstybių siena šioje vietovėje eina Maros upeliu.

Šalia mikroautobuso buvę keli asmenys irgi pamatė iš tolėliau palei Marą besiartinančius VSAT pareigūnus ir puolė bėgti į Lietuvos gilumą. Pasinaudoję tamsa jie pasislėpė.

Baltarusijos pusėje buvę keli asmenis, matydami įvykius Lietuvoje, taip pat atsitraukė į savo šalies gilumą.

Netoli stovinčio mikroautobuso paasieniečiai aptiko per Marą einantį metalinį lyną. Pirminiais duomenimis, kontrabandininkai jį per upelį permetė nekirsdami sienos. Manoma, kad lynu iš Baltarusijos paluota atitempti kontrabandinį krovinį.

Apie įvykį VSAT pareigūnai pranešė kolegoms Baltarusijoje. Šie vėliau informavo, kad savo šalies teritorijoje netoli šios vietos sulaikė du baltarusius bei sunkvežimį „UAZ“. Jame, pasak kaimyninės šalies pareigūnų, buvo 100 dėžių kontrabandinių cigarečių. Tai yra 50 tūkst. pakelių.

Lietuvos pusėje rastas mikroautobusas „Fiat Ducato“ laikinai saugomas Kapčiamiesčio užkardoje. Jos pasieniečiai aiškinasi įvykio aplinkybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius