Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandininkas į kelionę pasiėmė narkotikų

Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT) Marijampolėje sučiupo narkomaną autovežio vairuotoją, susiruošusį gabenti į Vakarus rusiškų cigarečių kontrabandą. Į kelionę jis buvo pasiėmęs ir kvaišalų atsargų.

Muitinės kriminalistai 39 metų Irmantą Kupčiūną Marijampolėje, Statybininkų gatvėje sulaikė sekmadienį paryčiais, apie 4 valandą. Patikrinę jo vairuojamą autovežį „Mercedes Benz“ aptiko 5 tūkst. pakelių cigarečių „Jin Ling“ su rusiškomis banderolėmis. Rūkalai buvo paslėpti degalų bake ir pakėlimo sraigtuose įrengtose slėptuvėse.

Atlikus asmens kratą kišenėse aptikta: du plastikiniai maišeliai (viename – balti milteliai, kitame – 10 į foliją susuktų paketėlių), plastikinė dėžutė nuo vaistų „Sustac“, kurioje buvo keturios tabletės, metalinis šaukštelis, vienkartinis plastikinis švirkštas su skaidriu bespalviu skysčiu. Sulaikytasis pareigūnams sakė, jog tai amfetaminas, kurį jis įsigijęs sau. Tačiau įtariama, kad tarp rastų kvaišalų gali būti ir kitokių narkotikų, pavyzdžiui, heroino. Tačiau tai paaiškės tik atlikus ekspertizę.

Šis marijampolietis dirba vairuotoju bendrovėje, prekiaujančioje naudotais automobiliais. Jai priklauso ir autovežis, kuriame buvo paslėptos cigaretės. I.Kupčiūnas veždavo automobilius iš Vokietijos ir Olandijos. Manoma, tose šalyse jis ir planavo parduoti kontrabandines cigaretes. Įtariama, kad sulaikytoji partija – ne pirma, kurią gabeno šis įtariamasis.

MKT žiniomis, įtariamasis Lietuvoje cigaretes pirko mokėdamas po 23 litus už bloką, būtų pardavęs po 12 eurų. Tad būtų uždirbęs beveik 10 tūkst. litų.

Kadangi vežtų rūkalų vertė nesiekia ribos, nuo kurios prasideda baudžiamoji atsakomybė, už cigaretes I.Kupčiūnui teks atsakyti tik administracine tvarka. Beje, teismas gali konfiskuoti ne tik rūkalus, bet ir mašiną, kurioje jie buvo paslėpti.

Dėl narkotikų pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įtariamasis buvo uždarytas į areštinę. Pirmadienį vakare jis paleistas už rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

I.Kupčiūnas kartą jau buvo teistas 2000 metais. O antradienį teisme turėjo būti nagrinėjama dar viena jo byla – šis marijampolietis kaltinamas vagyste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius