Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandininkas įkliuvo Baltarusijos, jo krovinys – Lietuvos pasieniečiams

Pažeidėjas, gabenęs rūkalų kontrabandą, įkliuvo Baltarusijoje, jo krovinys – Lietuvoje.
Pasienis
Pasienis / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad penktadienį VSAT Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pasieniečiai gavo pranešimą iš kolegų Baltarusijos, kad ties Šalčininkų rajono Pošalčio kaimu vienas asmuo perėjo į Lietuvos teritoriją.

Patikrinti nurodytos vietovės buvo išsiųsti užkardos patruliai su tarnybiniu šunimi. Netrukus keturkojis ant valstybės sienos linijos aptiko pažeidėjo pėdsakus, vedančius į Lietuvos teritorijos gilumą.

Už pusantro kilometro nuo pažeidimo vietos, Dundulės miške, pareigūnai aptiko keturias dėžes rūkalų „Premier Lights“ ir „Premier“. Visi du tūkstančiai pakelių cigarečių buvo paženklinti baltarusiškomis banderolėmis.

Nuo radinio vietos tarnybinis šuo VSAT pareigūnus nuvedė atgal prie valstybės sienos. Čia vėl buvo aptikti vieno asmens pėdsakai, šįkart vedantys į kaimyninę valstybę.

Apie tai patruliai pranešė kolegoms iš Baltarusijos Lydos būrio. Šie netrukus informavo, kad pažeidėjas sulaikytas. Pasak kaimyninės šalies pareigūnų, tai – Baltarusijos pilietis.

VSAT Varėnos rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Rastieji rūkalai laikinai saugomi Tribonių užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius