Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kontrabandininkų gaudynės pasienyje: greitis, sudaužyti automobiliai ir šūviai (nuotraukos)

Pasienyje su Lenkija nuo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų sprukdami cigarečių kontrabandininkai automobiliu apsivertė keletą kartų. Paskui juos pasieniečiai stabdė 13 įspėjamųjų šūvių.
Apsivertęs kontrabandininkų automobilis
Apsivertęs kontrabandininkų automobilis / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, penktadienį ryte VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai netoli Kalvarijos savivaldybės Trumpalių kaimo, palei sieną su Lenkija einačiame rokadiniame kelyje, pastebėjo priekyje važiuojančius du įtartinus automobilius Opel Vectra ir Volkswagen Passat.

VSAT nuotr./Apsivertęs kontrabandininkų automobilis
VSAT nuotr./Apsivertęs kontrabandininkų automobilis

Šis keliukas anksčiau buvo skirtas sienos su Lenkija apsaugai. Dabar čia gali važinėti visi norintieji, tačiau privalo pasieniečių stabdomi pateikti dokumentus.

VSAT pareigūnai  automobilius stabdė įjungę tarnybinio visureigio šviesos ir garso signalus ir per garsiakalbį nurodydami sustabdyti mašinas. Tačiau automobilių vairuotojai nepakluso reikalavimams ir dideliu greičiu nulėkė tolyn. Volkswagen Passat netgi blokavo iš paskos važiuojantiems pasieniečiams kelią, kad Opel Vectra galėtų atitrūkti.

Apie tai buvo įspėtas kitas netoliese esantis pasieniečių ekipažas, kuris sustojęs vietos sankryžoje atlekiančių automobilių vairuotojams taip pat nurodė sustoti. Rokadiniu keliu dideliu greičiu atvažiavusios Opel Vectra vairuotojas  vėl nepakluso, pavojingai manevravo ir kliudė tarnybinio VSAT visureigio galinę dalį. Po to bėglys suktelėjo į kelią, vedantį Mergutrakio kaimo link.

VSAT nuotr./Apsivertęs kontrabandininkų automobilis
VSAT nuotr./Apsivertęs kontrabandininkų automobilis

VSAT patruliai tarnybiniu automobiliu jį nusivijo. Po pustrečio kilometro gaudynių Opel Vectra vairuotojas,  lėkdamas didžiuliu greičiu per Mergutrakio kaimą, posūkyje nesuvaldė mašinos, nulėkė nuo kelio ir kelis kartus vertėsi.

Kai prie sumaitoto automobilio atskubėjo du pasieniečiai, trys Opel Vectra važiavę asmenys jau buvo išsikeberioję iš sudaužyto automobilio ir bėgo skirtingomis kryptimis. Į žodinius perspėjimus sustoti jie nereagavo. Tuomet vienas pasienietis iš tarnybinio pistoleto iššovė 13 įspėjamųjų šūvių į orą.

Du išsigandę bėgliai griuvo ant žemės ir buvo sulaikyti, trečiam pavyko pasišalinti.

Sulaikytieji pasirodė esantys 24-erių ir 26-erių Jurbarko gyventojai.

Jų sumaitotame automobilyje Kalvarijos pasieniečiai rado įvairiose vietose suslėptą didelį kiekį rusiškų cigarečių „Bond“. Penktadienį apie 16 val. jos dar buvo skaičiuojamos.

Praėjus valandai po bėglių pristatymo į Kalvarijos užkardą abiem sulaikytiesiems pasidarė bloga, buvo iškviesta medicinos pagalba. Marijampolės poliklinikoje jiems net ir po tokios avarijos didelių sveikatos sutrikimų nenustatyta, todėl apžiūrėti sulaikytieji atvežti į Kalvarijos užkardą toliau apklausti.  Įvykis tebetiriamas, bus sprendžiama, kaip bausti abu sulaikytuosius.

Kol vyko drama Mergutrakių kaime, Lazdijų pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Trumpalių kaime sulaikė ir automobiliu Volkswagen Passat važiavusį 30-metį jurbarkiškį, kuris prieš tai trukdė pasieniečių tarnybinei mašinai persekioti įtariamus pažeidėjus.

Jam pasieniečiai už nepaklusimą reikalavimui sustabdyti transporto priemonę skyrė 3500 Lt baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius