Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandininkų pėdsakai pasieniečius nuvedė prie automobilio su cigarečių kroviniu

Prie pat sienos su Baltarusija aptikti įtartini pėdsakai ir dviračių ratų vėžės Purvėnų užkardos pasieniečius nuvedė prie kontrabandinio rūkalų krovinio. Čia pat sulaikytas ir kontrabandininkų automobilism, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
Žolėje mėtėsi du senutėliai dviračiai.
Žolėje mėtėsi du senutėliai dviračiai. / VSAT nuotr.

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Purvėnų užkardos patruliai patikrino ruožą ties Šalčininkų rajono Biržiškių kaimu. Prie pat kontrolinės pėdsakų juostos pasieniečiai aptiko įtartinas dviračio ratų vėžes bei kelių asmenų pėdsakus, vedančius į Lietuvos teritorijos gilumą.

Valstybės siena, pirminiais duomenimis, nebuvo pažeista – ant kontrolinės pėdsakų juostos nieko įtartino neaptikta.

Tikrindami vietovę VSAT pareigūnai už maždaug 300 metrų nuo sienos, Šarkučių miške, aptiko paliktą automobilį „Volkswagen Passat“. Šalia jo žolėje mėtėsi du senutėliai dviračiai.

Tikrindami vietovę VSAT pareigūnai už maždaug 300 metrų nuo sienos, Šarkučių miške, aptiko paliktą automobilį „Volkswagen Passat“. Šalia jo žolėje mėtėsi du senutėliai dviračiai.

Neužrakintos mašinos, kurios užvedimo spynelėje buvo paliktas ir raktas, salone bei bagažinėje VSAT pareigūnai rado 8 dėžes cigarečių „Fest“. Visi 4 tūkst. pakelių buvo pažymėti baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais. Kadangi sienos pažeidimo nekonstatuota, manoma, kad kontrabandinis krovinys į Lietuvos teritoriją buvo tiesiog permestas per sienos liniją. Taip kontrabandininkai stengiasi išvengti baudžiamosios atsakomybės už neteisėtą valstybės sienos perėjimą.

Įtariama, kad į Lietuvą „įskraidintos“ cigarečių dėžės dviračiais nugabentos iki „Volkswagen Passat“, kuriuo turėjo būti vežamos į šalies gilumą.

Duomenis apie šį automobilį patikrinę VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad prie „folkswageno“ prikabinti valstybiniai numeriai yra išduoti kitos markės lengvajam automobiliui, kuris yra išregistruotas. Beveik neabejojama, kad tokia „maskuotė“ kontrabandininkams būtų pravertusi tuo atveju, jei šiems automobiliu tektų sprukti nuo pasieniečių.

Vietovę ties Biržiškių kaimų apžiūrėjo ir VSAT kinologas su tarnybiniu šunimi, tačiau dviem kryptimis ėję galimų pažeidėjų pėdsakai baigėsi ties asfaltuotu Šalčininkų rajono keliu.

Cigaretės, automobilis bei dviračiai laikinai saugomi Purvėnų užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius