Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandininkų planus sujaukė jų automobilius išardę muitininkai

Pastarosiom dienom tarytum žuvys į tinklą pasienyje su Baltarusija kliūna kontrabandininkų automobiliai. Sustiprinus kontrolę, vakar Šalčininkuose ir Raigarde buvo sulaikyti net 4 lengvieji automobiliai su įrengtom cigarečių kontrabandos slėptuvėm. Bendra jų gabentų rūkalų vertė – apie 20 tūkst. eurų, praneša Lietuvos muitinės kriminalinė tarnyba.
„Nissan Almera“ slėptos cigaretės
„Nissan Almera“ slėptos cigaretės / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Kai kuriems Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnams vakar, rugpjūčio 9-ąją, teko laikinai „persikvalifikuoti“ į automobilių ardytojus.

Vos per dieną Šalčininkų kelio poste sulaikyti trys lengvieji automobiliai, pilni įvairiose slėptuvėse prikaišiotos cigarečių kontrabandos. Dar vienas toks automobilis „išrankiotas“ Šalčininkų kelio poste.

Cigarečių buvo aptikta kone visur – mašinų slenksčiuose, dugnuose, durelėse ir kt. gamyklinėse ertmėse.

Tiesa, vežėjai apdairiai prisikrovė rūkalų tik tiek, kad cigarečių vertė neviršytų 250 MGL – 9415 eurų – tad baudžiamosios atsakomybės jiems pavyko išvengti. Tačiau kontrabandos gabenimo priemonės – automobiliai „Citroen C 3“, „Citroen C 4“, „VW Touran“ ir „Nissan Almera“ veikiausiai bus konfiskuoti.

Iš viso pareigūnai šiose 4 mašinose surado 7 188 pakelius baltarusiškų kontrabandinių cigarečių „Minsk“, „NZ“ ir kt., kurių bendra vertė su privalomais sumokėti mokesčiais viršija 20 tūkst. eurų.

Visiems vairuotojams, tarp kurių buvo du Baltarusijos ir du Lietuvos piliečiai, surašyti administraciniai teisės pažeidimų protokolai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius