-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kontrabandininkų siaubas: keturkojis pasienietis Malu prie Latežerio sučiupo rūkalų nešikus

Talkinami vokiečių aviganio Malu Druskininkų pasieniečiai sulaikė tris kontrabandos nešikus ir 4 tūkst. pakelių cigarečių.
Sulaikyti kontrabandininkai
Sulaikyti kontrabandininkai / VSAT nuotr.

Sekmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai, talkinami kolegų iš Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir VSAT kinologo su tarnybiniu vokiečių aviganiu Malu, miške netoli Druskininkų savivaldybės Latežerio kaimo pastebėjo tris asmenis.

Jie sekami pasieniečių atėjo nuo sienos su Baltarusija ir gabeno nešulius, apvyniotus polietileno plėvele. Prie nešulių buvo pritvirtintos savadarbės petnešos, kad krovinį būtų patogiau gabenti, praneša VSAT.

Talkinami Malu VSAT pareigūnai trijulę sulaikė. Nustatyta, kad kontrabandinius rūkalus nešė 29-erių, 30-ies ir 41 metų Druskininkų gyventojai.

VSAT nuotr./Sulaikyti kontrabandininkai
VSAT nuotr./Sulaikyti kontrabandininkai

Keturkojui buvo duota komanda patikrinti vietovę. Malu iškart užuodė pėdsakus ir savo kinologą bei jo kolegas vedė mišku apie 2 kilometrus. Netrukus miške šuo aptiko dar ryšulių su cigaretėmis.

Iš viso kontrabandininkai neteko 4000 pakelių cigarečių „Korona Menthol Superslims“, paženklintų Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 8 metų. Sulaikytuosius pasieniečiai uždarė į areštinę.

VSAT nuotr./Sulaikyti kontrabandininkai
VSAT nuotr./Sulaikyti kontrabandininkai

Vokiečių aviganis Malu nesyk yra pasižymėjęs sulaikant kontrabandinius krovinius ir jų gabentojus. Pavyzdžiui, pernai spalio gale Kapčiamiesčio pasienio užkardos patruliai Lazdijų rajono Varviškės kaimo ribose, miške maždaug už puskilometrio nuo sienos su Baltarusija, aptiko paslėptą krovinį. Tai būta ryšulių su cigaretėmis.

Į įvykio vietą buvo iškviestas Malu. Keturkojui buvo duota komanda sekti pėdsakais. Malu juo iškart užuodė ir savo kinologą bei jo kolegas vedė mišku apie 300 metrų. Čia šuo aptiko dar keturis tokius pačius ryšulius su cigaretėmis.

Iš viso kontrabandininkai tąkart neteko 6000 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ ir „Queen Menthol“, paženklintų Baltarusijos akcizo ženklais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius