Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandininkų slaptavietę atskleisti padėjo muitinės mobilioji rentgeno sistema

Praėjusią savaitę Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai įvairiuose kelio postuose sulaikė kontrabandinių rūkalų beveik už 229 tūkst. litų. Dėl dviejų kontrabandos sulaikymų Lietuvos muitinėje buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai.
Kontrabanda
Kontrabanda / VTM nuotr.

Daugiausiai kontrabanda gabenamų rūkalų sulaikė Medininkų ir Šalčininkų kelio postų pareigūnai.
Medininkų kelio poste muitinės pareigūnai sustabdė mūsų šalies piliečio V. S. vairuojamą vilkiką „Man“ su puspriekabe. Automobilis važiavo tuštiems krovininiams automobiliams skirta juosta, o vairuotojas deklaravo, kad su savimi neleistinų daiktų ir prekių nesiveža. Automobilį patikrinus mobiliąja rentgeno kontrolės sistema paaiškėjo, kad puspriekabės grindyse buvo įrengta ir specialiai užmaskuota slėptuvė, teigiama išplatintame pranešime.

Muitininkai ištraukė 11 tūkst. pakelių kontrabanda gabenamų cigarečių „Jin Ling Superslim“ su trečiųjų šalių banderolėmis. Sulaikytas krovinys, kurio vertė per 72 tūkst. litų, perduotas Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriaus pareigūnams, kurie pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Vasario 17 d. Šalčininkų kelio poste muitininkai patikrino įtarimų sukėlusį mūsų šalies piliečio E. S. vairuojamą vilkiką „Scania“, kuris gabeno medieną. Pradėję automobilio apžiūrą, pareigūnai labai greitai puspriekabės dugne virš didelių daiktadėžių aptiko įrengtą slėptuvę su nelegaliai gabentomis cigaretėmis. Sulaikyta apie 12 500 pakelių cigarečių, įvertintų daugiau kaip 81 tūkst. litų. Krovinys ir automobilis perduoti MKT Vilniaus skyriaus pareigūnams, kurie pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Šalčininkų kelio poste sekmadienį (vasario 20 d.) muitininkai patikrino ir įtarimų sukėlusį mūsų šalies pilietės A. Z. vairuojamą automobilį „Audi A6 Avant“. Dugne įrengtoje slėptuvėje buvo paslėpta apie 2800 pakelių cigarečių „Minsk Capital“. Sulaikyto krovinio vertė – beveik 23 tūkst. litų.

Kituose kelio postuose muitininkai sulaikė ir daugiau automobilių, kuriuose buvo mėginama į Lietuvą įvežti nedidelius kiekius kontrabanda gabenamų cigarečių. Visiems pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, o neteisėtai gabentos prekės ir automobiliai sulaikyti. Realizavus per savaitę sulaikytą cigarečių kontrabandą juodojoje rinkoje, valstybei būtų nesumokėta, preliminariais skaičiavimais, per 160 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius