Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandininkui su „VW Passat“ kelią pastojo vyrai su emblemomis VSAT

Ignalinos pasieniečiams įkliuvo Švenčionių rajono gyventojas, automobilyje įrengtose slėptuvėse gabenęs daugiau kaip 2 tūkst. pakelių baltarusiškų rūkalų. Vyrui gresia tūkstantinė bauda ir automobilio „VW Passat“ konfiskavimas.
Kontrabanda
Švenčioniškis slėptuvėje gabeno daugiau kaip 2 tūkst. pakelių kontrabandos. / VSAT nuotr.

Šeštadienio pavakarę VSAT Ignalinos pasienio rinktinės Adutiškio pasienio užkardos pareigūnai prie Švenčionių rajono Jakelių kaimo patikrinti sustabdė automobilį „VW Passat“. Jį vairavo 51-erių Švenčionių rajono gyventojas. Pasieniečiams kilo įtarimų, kad automobiliu gali būti gabenamos kontrabandinės cigaretės, todėl transporto priemonė buvo pristatyta į Adutiškio pasienio užkardą detaliai patikrinti.

Įtarimai pasitvirtino – nuodugnaus patikrinimo metu automobilio durelėse, po galinėmis sėdynėmis ir degalų bake VSAT pareigūnai aptiko įrengtas slėptuves. Iš jų pasieniečiai ištraukė 2 256 pakelius cigarečių „Minsk Capital QS“ ir „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką Švenčionių rajono gyventojui pradėta administracinė teisena. Jam gresia bauda nuo 5 200 iki 6 000 eurų. Be to, teismas gali konfiskuoti „VW Passat“. Įteikus šaukimą atvykti į teismą ir po apklausos vairuotojas paleistas.

Kontrabandiniai rūkalai ir automobilis saugomi Adutiškio pasienio užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius