-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kontrabandininkus gaudę pasieniečiai panaudojo tarnybinį ginklą, areštinėje atsidūrė kariškis

Švenčionių rajone du bandymus neteisėtai gabenti kontrabandines cigaretes užkardžiusiems Ignalinos rinktinės pareigūnams teko panaudoti tarnybinį ginklą. Pasieniečiams taip pat įkliuvo krašto apsaugos sistemoje tarnaujantis vyras, siejamas su nelegaliu rūkalų kroviniu.
Pistoletas
Pasieniečiai panaudojo tarnybinį ginklą / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pirmadienį VSAT Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos pasieniečiai patikrino savo atsakomybės ruožą ties Švenčionių rajono Akolionijos kaimu. Siena su Baltarusija čia eina klampia pelkėta vietove.

VSAT patruliai pastebėjo miško takeliu einančius tris ryšuliais nešinus asmenis ir pamėgino juos sulaikyti. Tačiau trijulė taip pat pastebėjo pareigūnus, metė nešulius ir spruko į tankmę.

Bėglius persekiojęs Pavoverės užkardos pasienietis iššovė vieną įspėjamąjį šūvį į orą. Tai paveikė vieną sprukusį vyrą ir jis pasidavė. Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra Pabradės gyventojas.

Įvykio vietoje pasieniečiai iš viso rado 8 ryšulius, kuriuose buvo 3 tūkstančiai 770 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Prie krovinio pasieniečiai paliko pasalą ir maždaug po valandos sulaikė, kaip manoma, jo atėjusį pasiimti vyrą. Nustatyta, kad jis, kaip ir pirmasis sulaikytasis, gyvena Pabradėje. Jam – 33-eji.

Po apklausų abu vyrai paleisti, o dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėta administracinė teisena. Rastosios cigaretės laikinai saugomos Pavoverės užkardoje.

To pačios dienos vakare Pavoverės užkardos pareigūnai ties Švenčionių rajono Katelininkų kaimu, netoli kelio Švenčionys – Zarasai, aptiko likimo valiai paliktą lengvąjį automobilį „VAZ 2101“, kurio salone buvo sukrautos rūkalų dėžės. Iš viso aptikta 15 gamyklinių pakuočių cigarečių „Minsk Superlims“ ir „NZ Gold“. Visi 7 tūkstančiai 500 pakelių cigarečių buvo pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

Netrukus ties minėtu kaimu VSAT pareigūnai sustabdė lengvąjį automobilį „BMW 318“ lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais. Jį vairavęs 24 metų Švenčionių rajono gyventojas pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės registracijos dokumentus.

Kartu su juo kaip keleivis vyko metais jaunesnis vyras, taip pat gyvenantis Švenčionių rajone.

Manoma, kad būtent jis vyko pasiimti automobilyje „VAZ 2101“ likimo valiai palikto kontrabandinio rūkalų krovinio.

Nustatyta, kad 23 metų mašinos keleivis tarnauja viename krašto apsaugos sistemos padalinyje. Sulaikymo metu jis buvo ne tarnybos metu ir be uniformos.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Ignalinos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Mašiną vairavęs vyras po apklausos paleistas, o kariškis uždarytas į areštinę.

Rastasis automobilis „VAZ 2101“ ir juo gabentas rūkalų krovinys laikinai saugomi Pavoverės užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius