-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandinius rūkalus gabenęs baltarusis gavo tūkstantinę baudą ir neteko automobilio bei vizos

Su kontrabanda netoli Ignalinos pasieniečiams įkliuvęs baltarusis ne tik gavo 5 tūkst. litų baudą, bet ir neteko Šengeno vizos. Be to, konfiskuotas jo automobilis, kurio slėptuvėse buvo cigarečių.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės
VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, šį 49-erių užsienietį nuosavu automobiliu į tarnybą vykę du VSAT Ignalinos rinktinės pasieniečiai sulaikė vasario 13 d. Pravažiuodami pro netoli Ignalinos esančią stovėjimo aikštelę paseiniečiai joje pamatė automobilį „Renault Twingo“ ir jame sėdintį vyrą.

Ankstų rytą tokioje vietoje stovintis automobilis baltarusiškais numeriais VSAT pareigūnams pasirodė įtartinas. Vyro elgesys išvydus uniformuotus pasieniečius ir jo atsakymai sukėlė dar daugiau įtarimų.

VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės
VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės

„Renault Twingo“ ir baltarusis buvo pristatyti į netoliese esančią Ignalinos rinktinę nuodugniam patikrinimui. Paaiškėjo, kad po automobilio salono priekine apdaila, po kilimėliais, sėdynėse ir po jomis buvo paslėpta 513 pakelių cigarečių „Fest 7“, „Premjer 7“ ir „Minsk Super Slims“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl kontrabandos Ignalinos pasieniečiai tuomet pradėjo administracinės bylos teiseną. Teismas už tokio kiekio kontrabandos gabenimą baltarusiui skyrė 5 tūkst. litų baudą ir konfiskavo jo „Renault Twingo“.

Be to, birželio pabaigoje Ignalinos pasieniečiai panaikino šio baltarusio turėtą Šengeno vizą. Mat gaudamas ją užsienietis melavo ir kaip kelionės į Lietuvą tikslą nurodė verslo reikalus. Tačiau, kaip paaiškėjo, tikras jo tikslas buvo į Lietuvą įvežti kontrabandinių rūkalų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius