Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandinius rūkalus marijampoliečiai slėpė atsarginiuose automobilio ratuose

Kovo 9 dieną Kauno teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė kontrabandinių rūkalų beveik už 14 tūkst. Lt.
Cigaretes bedarbiai marijampoliečiai slėpė atsarginiuose ratuose
Cigaretes bedarbiai marijampoliečiai slėpė atsarginiuose ratuose. / Kauno teritorinės muitinės nuotr.

Naktį į Kybartų kelio postą iš Kaliningrado srities „Audi 100“ automobiliu atvykęs niekur nedirbantis Marijampolės rajono gyventojas žodžiu deklaravo, kad negabena jokių muitinei privalomų pateikti daiktų ar prekių.

Muitininkai, turėdami informacijos apie nelegaliai gabenamus rūkalus, kartu su Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais automobilį nutarė nuodugniai patikrinti. Išmontavus atsarginį ratą, jame buvo rastas 221 pakelis cigarečių „Lifa Super Slims“. Išardę degalų baką pareigūnai ištraukė dar 700 pakelių cigarečių „West“. Pažeidėjas muitininkams paaiškino, kad cigaretes pirkęs sau, nes daug rūko. Tabako krovinys įvertintas beveik 7 tūkst. Lt.

Tą pačią naktį įkliuvo ir kitas bedarbis Marijampolės rajono gyventojas, kuris svetimu automobiliu „Mercedes Benz“ atvyko iš Kaliningrado srities į Kybartų kelio postą. Žodžiu deklaravęs, kad vežasi du pakelius cigarečių „Golden Gate“, vyras tikėjosi nuslėpti kontrabandinį cigarečių krovinį. Tačiau pareigūnai nepatikėjo juo: išmontavę automobilį ir atsarginiame rate bei degalų bake surado 680 pakelių cigarečių „Golden Gate“ be banderolių ir 250 pakelių cigarečių „Lifa Supers Slims“, paženklintų Rusijos Federacijos banderolėmis. Cigarečių vertė – beveik 7 tūkst. Lt.

Kauno teritorinės muitinės nuotr./Neteisėtai gabentų cigarečių rasta ir kuro bake
Kauno teritorinės muitinės nuotr./Neteisėtai gabentų cigarečių rasta ir degalų bake.

Pažeidėjams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai, nelegaliai gabentos cigaretės ir transporto priemonės sulaikytos. Realizavus sulaikytą kontrabandą juodojoje rinkoje, valstybei būtų nesumokėta, preliminariais skaičiavimais, daugiau kaip 9 tūkst. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius