Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandos nešikas nuo pasieniečių slėpėsi atsigulęs ant žemės

Prie sienos su Baltarusija VSAT pareigūnai sulaikė neteisėtai atgabentą rūkalų krovinį ir jo nešiką.
Valstybės siena
Valstybės siena / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad antradienį vakare ties Šalčininkų rajono Vėžiakiemio kaimu pėsčiomis patruliavę  VSAT Vilniaus rinktinės Dieveniškių užkardos patruliai pastebėjo grupę asmenų su nešuliais. Už maždaug puskilometrio buvę nešikai metė savo krovinius ir puolė bėgti miško link.

VSAT pareigūnas, įspėdamas bėglius, iš tarnybinio pistoleto paleido tris įspėjamuosius šūvius į orą, tačiau pažeidėjų tai nesustabdė. Apžiūrinėdami įvykio vietą, kur buvo numestas gabentas krovinys, pasieniečiai aptiko gulintį žmogų. Paaiškėjo, kad tai dokumentų neturėjęs 19 metų Šalčininkų rajono gyventojas.

Netoli tespėjęs nubėgti vaikinas atsigulė ant žemės tikėdamasis, kad tamsoje liks pasieniečių nepastebėtas.

Įvykio vietoje pasieniečiai aptiko 10 dėžių, iš viso 5 tūkst. pakelių, cigarečių „Saint George Lights“ su rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais. Paaiškėjo, kad prie gamyklinių pakuočių kontrabandos gabentojai buvo pritvirtinę naščius, padarytus iš automobilio saugos diržų.

VSAT pareigūnai patikrino ir ruožą prie pat valstybės sienos. Nustatyta, kad ji pažeista nebuvo – rūkalus nešikams Lietuvoje greičiausiai permetė iš Baltarusijos pusės atėję nenustatyti asmenys. Valstybės siena čia eina Drukupės upeliu. Rūkalai laikinai saugomi Dieveniškių užkardoje.

Šio VSAT padalinio pareigūnai dėl kontrabandos gabenimo pradėjo administracinę teiseną. Vyras po apklausos paleistas. Jam įteiktas šaukimas atvykti į Šalčininkų rajono apylinkės teismą, kur bus nagrinėjama jo byla.

Šalčininkiečiui taip pat pradėta administracinė tvarka už tai, kad šis pasienio ruože neturėjo privalomų asmens dokumentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius