-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandos nešikus Viešvilės pasieniečiai ištraukė iš rūkyklos (nuotraukos)

Pasienyje su Rusija Pagėgių rinktinės pareigūnai po persekiojimo sulaikė du kontrabanda įtariamus tauragiškius, kurie įlindo ir slėpėsi mažutėje sodybos rūkykloje. Pasieniečiams, persekiojimo metu panaudojusiems ginklą, taip pat įkliuvo dar trys įtariamieji.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / VSAT nuotr.

Anot Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešimo spaudai, trečiadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos pasieniečiai termovizorine įranga Jurbarko rajono Kalvelių kaimo ribose pastebėjo Nemuno ledu nuo Rusijos kranto link Lietuvos einančią grupę asmenų.

Tuo pačiu metu grupelė asmenų vorele judėjo iš Lietuvos pusės Nemuno vidurio link, kur eina valstybės siena.

 Pasieniečiai iš toli fiksavo, kaip maždaug ties upės viduriu iš Rusijos einantys asmenys perdavė dėžes iš Lietuvos atėjusiai grupei ir išsiskyrė. Tuo metu į šią vietą jau skubėjo Viešvilės užkardos pareigūnų ekipažai.

Pasieniečiai iš toli fiksavo, kaip maždaug ties upės viduriu iš Rusijos einantys asmenys perdavė dėžes iš Lietuvos atėjusiai grupei ir išsiskyrė. Tuo metu į šią vietą jau skubėjo Viešvilės užkardos pareigūnų ekipažai.

 Į Lietuvos krantą su dėžėmis atbėgę kontrabandininkai, pamatę artėjančius pasieniečius, metė nešulius ir tamsoje skirtingomis kryptimis leidosi bėgti į netoliese esantį mišką. Juos vydamasis vienas pasienietis iš tarnybinio pistoleto iššovė du įspėjamuosius šūvius į orą ir paleido vieną signalinę raketą. Įvykio vietoje iškart pradėjo darbuotis Viešvilės užkardos kinologas su belgų aviganiu. 

 Po sekimo šviežiais pėdsakais sniege viena pasieniečių grupė netrukus maždaug už 2 km, netoli Vilktakio kaimo, tamsoje aptiko ir sulaikė eglyne pasislėpusį 18–metį Jurbarko rajono gyventoją. 

 Tuo metu kinologas su šunimi po maždaug 4 km sekimo kitų bėglių pėdsakais pasiekė Užtilčių kaimą. Čia pasieniečiai patikrino vietinei gyventojai priklausančią sodybą. Namo gyvenamosiose patalpose jie aptiko vieną įtariamą bėglį – 20–metį tauragiškį.

 Pasieniečiai patikrino ir sodybos pagalbinį pastatą. Jame buvo trys patalpos. Paskutinėje VSAT pareigūnai rado rūkyklos dureles. Kilo įtarimų, kad čia gali slėptis dar keli bėgliai. Pravėrus mažutėles, maždaug 40 cm aukščio ir 40 cm pločio, dureles matėsi sukrauti maišai. 

 Smulkiausio sudėjimo ir mažiausio ūgio persekiojimo grupėje buvęs pasienietis nukrovė maišus ir stebimas kolegų įlindo į rūkyklą. Šioje belangėje jis aptiko du tupinčius susiglaudusius paišinus jaunuolius. Šiaip ne taip juo pavyko iškrapštyti iš mažutėlės rūkyklos. Paaiškėjo, kad tai 18–metis ir 19-metis Tauragės gyventojai.

 Dar vieną baltais maskuojamaisiais drabužiais apsirengusį bėglį tuo pat metu sulaikė Pagėgių rinktinės operatyvininkai, kai šis 18-metis tauragiškis ėjo šalikele netoli Kalvelių kaimo. 

 Nemuno pakrantėje pasieniečiai aptiko ir nešikų pamestas 14 dėžių, iš viso 7 tūkst. pakelių, cigarečių „Saint George Lights“ su Rusijos banderolėmis. 

 VSAT Pagėgių rinktinėje dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Du iš penkių sulaikytųjų ketvirtadienį priešpiet jau buvo dviem paroms uždaryti į areštinę. Dar trys įtariamieji bėgliai buvo apklausiami Viešvilės užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius