Kontrabandos veteranas: Šalčininkuose sulaikytas garbaus amžiaus vilniečio vilkikas

Šalčininkuose dar antradienį muitinės pareigūnai sulaikė vilkiką, gabenusį dekoratyvinio akmens krovinį, kuriame aptikta baltarusiškų cigarečių kontrabanda. Sulaikytas ir krovininės mašinos vairuotojas – paaiškėjo, jog tai į aštuntą dešimtmetį įkopęs Lietuvos pilietis.
Bylos įkalčiai
Bylos įkalčiai / MKT nuotr.

Vilkikas MAN iš Baltarusijos į Lietuvą per Šalčininkų kelio postą įvažiavo antradienį (birželio 14 d.) apie 9 val. ryto. Mašinos vairuotojas, 77–erių vilnietis, pareigūnams deklaravo gabenantis 20 tonų dekoratyvinio akmens. Tačiau Vilniaus teritorinės muitinės ir Mobiliųjų grupių posto patrulio pareigūnai nusprendė patikrinti mašiną rentgeno kontrolės sistema.

Netrukus muitininkų įtarimai pasitvirtino: pastebėta, jog tarp akmens krovinio paslėptos dėžės su cigaretėmis.

Dėl sudėtingų krovos darbų tikslus nelegalių rūkalų skaičius dar nežinomas, tačiau jau surasta daugiau nei 45 tūkst. baltarusiškų cigarečių „Minsk“ ir „NZ Gold“ pakelių. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 160 tūkst. eurų.

Rūkalai ir vilkikas sulaikyti, taip pat buvo sulaikytas ir mašinos vairuotojas.

Birželio 16 d. Vilniaus m. apylinkės teismo sprendimu vairuotojas buvo paleistas, skyrus kardomąją priemonę – įpareigojimą periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos. Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius