Kontrolės punktą įveikusi kontrabandininkė lengviau atsikvėpė, bet jos laukė nauja patikra

Šalčininkietė kontrabandą iš Baltarusijos gabeno automobilio padangose.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / VSAT nuotr.

Iš Baltarusijos grįžtanti šalčininkietė vairavo automobilį „VW Passat“, kurio padangose pasieniečiai aptiko 1250 pakelių kontrabandinių cigarečių. Moteris į Lietuvą įvažiavo per Šalčininkų punktą.

Antradienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai Šalčininkų rajone, kelyje Vilnius–Lyda, sustabdė automobilį „VW Passat“ lietuviškais numeriais. Ši vieta yra prie pat Šalčininkų kontrolės punkto. Automobilį vairavo 39-erių Šalčininkų gyventoja. Įveikusi kontrolės procedūras moteris iš Baltarusijos įvažiavo per Šalčininkų punktą. Vairuotoja turbūt jau buvo lengviau atsikvėpusi, kai išriedėjo iš punkto teritorijos, tačiau netrukus buvo sustabdyta pakartotinį patikrinimą surengusių pasieniečių.

Jie „VW Passat“ nukreipė į netoliese esančią Purvėnų užkardą, kur yra įranga detaliam mašinos patikrinimui.

Išmontavę „VW Passat“ padangas pasieniečiai kiekvienoje jų aptiko kontrabandinių cigarečių. Iš viso moteris automobilio ratuose vežė 1250 pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk Capital QS“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Pasieniečiai šalčininkietei dėl kontrabandos pradėjo administracinės bylos teiseną. Vairuotojai gresia bauda nuo 3 500 iki 6 000 eurų. Taip pat Vilniaus regiono apylinkės teismo Šalčininkų rūmai gali konfiskuoti jos 1998 m. laidos automobilį.

Po apklausos pasieniečiai šalčininkietei įteikė šaukimą atvykti į teismą ir paleido. Automobilis saugomas Purvėnų užkardoje, cigaretės – Tribonių užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius