Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Korumpuotam Lietuvos pašto direktoriaus pavaduotojui pavyko išvengti kalėjimo

Lietuvos apeliacinis teismas buvusį Lietuvos pašto generalinio direktoriaus pavaduotoją Algirdą Balčiūną išteisino dėl maždaug 10 tūkst. eurų kyšio priėmimo, o jam kyšį davusį buvusį transporto įmonės valdybos pirmininką – dėl papirkimo.
Nuteistasis Algirdas Balčiūnas
Nuteistasis Algirdas Balčiūnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tačiau A.Balčiūnas liko nuteistas už kitų trijų kyšių priėmimą. Jam skirta trejų metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant trejiems metams. Nuteistajam taip pat skirta 5647 eurų bauda.

Anksčiau Vilniaus apygardos teismo jis buvo nuteistas kalėti realia ketverių laisvės atėmimo bausme.

Praėjusią savaitę paskelbtu nuosprendžiu dėl kyšio davimo taip pat išteisinta transporto įmonė „Transmitas“. Teismas konstatavo, kad neįrodyta, kad šie fiziniai ir juridiniai asmenys dalyvavo padarant nusikalstamas veikas.

Daugiau nei 10 tūkst. eurų kyšį prokurorai buvo įvardiję kaip didžiausią, kurį esą buvo gavęs A.Balčiūnas. Jis kaltintas jį gavęs iš buvusio Vilniaus transporto bendrovės „Transmito" valdybos pirmininko valdybos pirmininko D.S. Anot prokurorų, keturiolikos automobilių pirkimo konkurso sąlygos buvo pritaikytos „Iveco“, kuriais prekiauja ši įmonė, techninėms charakteristikoms. Įsigytus automobilius „Iveco Daily“ vėliau Lietuvos paštas pritaikė kilnojamiesiems paštams įrengti.

Po šio nuosprendžio D.S. panaikinta kardomoji priemonė, jam grąžintas 2896 eurų užstatas.

Tuo metu A.Balčiūnui teismas grąžino konfiskuotus 10,2 tūkst. eurų, kurie esą buvo gauti kaip kyšis, o transporto firmai „Transmitas“ – dokumentus.

Bendrovei „Transmitas“  2014 metais apygardos teismas buvo skyręs 150,6 tūkst. eurų baudą, o D.S. – laisvės atėmimą dvejiem metams, bausmės vykdymą atidedant tam pačiam laikotarpiui.

Kaip skelbė prokuratūra, Raseinių ir Vievio pašto pastatų rekonstrukcijos konkursus laimėjo įmonių vadovai, iš anksto A.Balčiūnui įteikę dideles sumas: atitinkamai 7240 tūkst. eurų ir 5792 eurus. Prokurorų teigimu, A.Balčiūnui talkino Raseinių pašto direktorius ir Lietuvos pašto Turto eksploatacijos skyriaus specialistas.

Verslininkui Zurabui Nutsubidzei skirta daugiau nei 3 tūkst. eurų bauda, buvusiam Lietuvos pašto Turto eksploatacijos skyriaus specialistui Jonui Barčauskui – daugiau nei 5,6 tūkst. eurų bauda. Jų apeliaciniai skundai atmesti.

Keletas kaltinamųjų, kurie pripažino kaltę, buvo atleisti pagal laidavimą, byloje minima bendrovė LTC bankrutuoja, o įmonė „Bilderis“ nuo atsakomybės atleista pagal laidavimą.

Tai ne pirmas apkaltinamasis nuosprendis A.Balčiūnui, buvusio prezidento Algirdo Brazausko patarėjo, įtakingo buvusios LDDP veikėjo Vladimiro Beriozovo žentui.

2013 gegužę Vilniaus miesto apylinkės teismas jį pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo pašto pastatų pardavimo byloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius