Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Korumpuotos prokurorės ir auditoriaus byloje tašką padėjo Aukščiausiasis Teismas

STT: Lietuvos Aukščiausiasis Teismas atmetė nuteistųjų Leonido Erenburgo ir Jankelio Špico kasacinius skundus.
Bylos dalyviai
Bylos dalyviai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas atmetė dviejų nuteistųjų Leonido Erenburgo ir Jankelio Špico, bandžiusių paveikti buvusią Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorę Nijolę Bareikienę, buvusį Valstybės kontrolės auditorių Rišardą Zelenovą, kasacinius skundus. Teismas paliko galioti Kauno apygardos teismo 2017 m. birželio 16 d. nuosprendį, kuriuo abu asmenys pripažinti kaltais dėl prekybos poveikiu, jiems skirtos po daugiau nei 18 750 Eur baudos. Kiti trys nuteistieji (buvusi prokurorė, buvęs Valstybės kontrolės auditorius ir fizinis asmuo) kasacinių skundų nepateikė.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad 2012–2014 metais buvęs Valstybės kontrolės auditorius R.Zelenovas padarė 13, o buvusi Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė N.Bareikienė – 6 korupcinio pobūdžio nusikaltimus.

Minėti asmenys susitarė ir priėmė kyšius, žadėdami paveikti valstybės tarnautojus, kad šie neteisėtai veiktų vykdydami įgaliojimus. Kyšių buvo reikalaujama dėl to, kad neva padarytų poveikį ikiteisminius tyrimus organizavusiems ir juos kontroliavusiems Vilniaus apygardos ir apylinkės prokuratūros prokurorams, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo, Vilniaus apygardos ir Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjams, kurie apie daromas korupcinio pobūdžio veikas nieko nežinojo. Darant šias nusikalstamas veikas įvairiems asmenims buvo sudarytos sąlygos manyti, jog suinteresuoti asmenys gali už kyšius išvengti baudžiamosios atsakomybės.

Kauno apygardos teismas nuteistiesiems buvusiai prokurorei ir buvusiam Valstybės kontrolės auditoriui skyrė 4 metų laisvės atėmimo bausmes ir jų vykdymą atidėjo 3 metams bei įpareigojo bausmės vykdymo laikotarpiu neišvykti iš gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo. N.Bareikienei skirta ir baudžiamojo poveikio priemonė – atimta teisė užsiimti teisininko veikla 3 metams.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai, jam vadovavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius