Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Korupcines paslaugas teikęs buvęs Skuodo komisaras V.Antanavičius lieka nuteistas

Buvęs Skuodo policijos viršininkas Vidmantas Antanavičius lieka nuteistas už kyšininkavimą.
Vilniaus policijos pareigūnai tikrino ar saugiai važami vaikai
Asociatyvi iliustracija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė buvusio Skuodo rajono policijos komisariato viršininko Vidmanto Antanavičiaus skundą ir paliko galioti žemesnės instancijos teismo nuosprendį, kuriuo jis pripažintas kaltu dėl korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų.

Klaipėdos apygardos teismas buvusį Skuodo rajono policijos komisariato viršininką pripažino kaltu piktnaudžiavus tarnyba ir kyšininkavus.

Teismas jam skyrė 3 tūkstančių 766 eurų baudą ir atėmė teisę dvejus metus po nuosprendžio įsiteisėjimo eiti valstybės pareigūno, valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens pareigas.

Apeliacinis teismas paskelbė, kad, skirdamas galutinę subendrintą bausmę, taikė ne visiško, o tik dalinio bausmių sudėjimo bausmių subendrinimo būdą. Teisėjų kolegijos nuomone, ir už atskiras nusikalstamas veikas paskirtos bausmės, ir paskirta galutinė subendrinta bausmė atitinka padarytų nusikalstamų veikų aplinkybes ir kaltininko asmenybę.

„Šios bausmės nei rūšimi, nei dydžiu negali būti laikomos aiškiai per griežtomis ir jas dar labiau švelninti pagrindo nėra, visas nusikalstamas veikas padarė darbinės veiklos srityje, būdamas valstybės tarnautoju. Todėl teismo sprendimas kartu su bausme taikyti baudžiamojo poveikio priemonę – atėmimą teisės dirbti darbą valstybės tarnyboje 2 metams irgi yra teisėtas bei pagrįstas“, – rašoma teismo nutartyje.

V. Antanavičius nuteistas už tai, kad, būdamas Skuodo rajono policijos komisariato viršininku, tarnybiniame kabinete savo naudai priėmė 200 litų kyšį iš Skuodo rajono savivaldybės tarnautojo už policijos komisariato pareigūnų eismo saugumo užtikrinimą 2014 m. gegužės 17 d. Skuodo mieste vykusių dviračių sporto lenktynių metu.

Abiejų instancijų teismai pripažino, kad V. Antanavičius, pasinaudodamas savo užimamomis pareigomis, du kartus tiesiogiai pareikalavo iš valstybės įmonėje dirbusio S. L., pasinaudojant įmonei priklausančia mokėjimo kortele į jo, nuosavą automobilį įpilti degalų. Pastarasis tą ir padarė.

V. Antanavičius. teismų sprendimais pripažintas kaltu ir dėl to, kad siekdamas turtinės naudos ir piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi, padėjo V. Š. gauti techninės apžiūros rezultatų korteles, kuriose būtų nurodyta, kad techniškai netvarkingos transporto priemonės atitinka techninius reikalavimus. Už šią „paslaugą“ buvęs komisaras paprašė V. Š. neatlygintinai padaryti jo sodyboje medinius laiptus terasoje.

V. Antanavičius nuteistas ir už tai, kad piktnaudžiaudamas tarnyba, kurstė savo pavaldinį nuvykti į teismą ir teisėjo paprašyti, kad komisaro pažįstamam asmeniui V. Š. už administracinį teisės pažeidimą būtų skirta administracinė nuobauda neatimant teisės vairuoti transporto priemonę. Siekdamas padėti pažįstamam V. Š. išvengti vairuotojo pažymėjimo atėmimo, buvęs komisaras kurstė kitus asmenis išduoti tikrovės neatitinkančias pažymas, tariamai patvirtinančias, kad vairuotojo pažymėjimas V. Š. būtinas jo darbo funkcijoms vykdyti bei vaikams prižiūrėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius