Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Košmariška komandiruotė Vilainiuose: agresyvus užpuolikas grįžo ir suniokojo 4 mašinas

Vilniečių šeima komandiruotėje Kėdainių rajone išgyveno tikrą košmarą. Į porelės kartu su kolegomis išsinuomotą namą įsiveržė agresyvus vyras. Užpuolikas buvo sutramdytas policijos pareigūnių, tačiau po kelių valandų paleistas į laisvę grįžo keršyti. Kartu su dviem bendrais jis suniokojo 4 statybininkų mašinas, grasino nužudyti. Šoką patyrę užpultieji iškėlė klausimą: kur dingo blaivyklos?
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / 15min skaitytojos nuotr.

„Noriu informuoti apie „bardaką“, kuris vyksta Kėdainių rajone. Norėčiau, kad šis pasakojimas apskrietų visą pasaulį ir kad mūsų valdžia realiai žiūrėtų ir spręstų tokias, kaip manau, grėsmę keliančias problemas.

„Kai pagalvoju, kaip blogai visa tai galėjo baigtis, nukrato šiurpas“, – tokiais žodžiais į 15min redakciją kreipėsi 28-erių nukentėjusioji Indrė.

Dėkojame pareigūnams – Kėdainių rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus vyriausiesiems patruliams Artemui Uvarovui, Mariui Babenskui, Giedrei Šiaulienei ir tyrėjai Neringai Saudargienei, kurie operatyviai sureagavo į pagalbos šauksmą ir bent laikinai sulaikė mus užpuolusį asmenį, surašė protokolą.

Kadangi Kėdainiuose nėra išblaivinimo įstaigų, agresyvų asmenį jie privalėjo vėl paleisti į laisvę, nors šis nė kiek neišsiblaivė. Sugrįžęs su „pastiprinimu“, užpuolikas keršijo: brovėsi į namus, suniokojo keturias transporto priemones. Kai pagalvoju, kaip blogai visa tai galėjo baigtis, nukrato šiurpas“, – tokiais žodžiais į 15min redakciją kreipėsi 28-erių metų išsigandusi nukentėjusioji Indrė (vardas pakeistas – aut. past.).

Nepažįstamasis įsiveržė netikėtai

Moteris 15min papasakojo tos košmariškos nakties Vilainiuose įvykius. Pirmadienį ji kartu su vyru bei kitais kolegomis atvyko į komandiruotę Kėdainiuose – ėmėsi vieno namo renovacijos. Jungtinės veiklos komandos pagrindais dirbantys statybininkai išsinuomojo trijų butų namą Vilainių Melioratorių gatvėje. Jame gyveno tik jie ir nepažįstami ukrainiečiai. Pirmoji naktis praėjo ramiai.

„Su vyru apsistojome antrajame aukšte. Bute glaudėmės penkiese. Turėjome tame name gyventi dvi savaites. Antradienį grįžome po darbų apie 20.30 valandą. Kolegos išėjo pasivaikščioti, dar vienas kolega maudėsi duše. Aš sėdėjau virtuvėje, vakarieniavau. Mano vyras kalbėjo kitame kambaryje telefonu.

Staiga išgirdau garsus, kupinus agresijos. Įbėgau į kambarį, o jame mano vyras grūmėsi su kažkokiu nepažįstamuoju. Tas vyriškis buvo kruvinas. Puoliau skirti, tačiau nepavyko. Tuomet ėmiau spiegti. Įlėkiau į dušą, pranešiau kolegai, kad kažkoks agresyvus vyras įsiveržė į butą. Atidariau langą, kviečiau kolegas, apsistojusius pirmajame aukšte“, – istoriją ėmė pasakoti Indrė.

Agresyvumo lygis vis kito

Galiausiai Indrės vyras, taip ir nesudavęs nepažįstamajam nė vieno smūgio, ištempė užpuoliką į laiptinę. Šis kliedėjo: „Tu irgi barzdotas – einam, išgersim“. Minutei jis nusiramindavo ir staiga vėl sužvėrėdavo. Rėkė, kad visus išžudys. Elgėsi neadekvačiai.

„Rodos, normaliai apsirengęs, gatvėje sutiktum, nieko blogo nepasakytum. Jo nuotaikos vis keitėsi. Elgėsi tai ramiai, tai agresyviai. Bandė ir bėgti. Užrėmiau duris, kolegos jį laikė. Atbėgo ir namo savininkas. Atvažiavo iškviesta policija. Kai pamačiau, kad iš mašinos išlipa dvi moterys pareigūnės, išsigandau, kaip jos susitvarkys. Bet jos „suraitė“ užpuoliką lengvai, uždėjo antrankius, išsivežė į komisariatą“, – teigė Indrė.

Kai pamačiau, kad iš mašinos išlipa dvi moterys pareigūnės, išsigandau, kaip jos susitvarkys. Bet jos „suraitė“ užpuoliką lengvai, uždėjo antrankius, išsivežė į komisariatą, – teigė Indrė.

Tik tuomet ji pastebėjo mėlynę ant savo vyro akies. Pasirodo, agresyvus vyriškis spėjo kartą stipriai užvožti. Greitosios medicinos pagalbos medikai pasiūlė užpultajam vykti į ligoninę, tačiau šis atsisakė. Indrės antroji pusė nusprendė pareiškimo nerašyti. Kaip pats teigė, į Vilainius atvyko dirbti, o ne po Kėdainius važinėtis ir abdukciją darytis.

15min skaitytojos nuotr./Įvykio vietoje
15min skaitytojos nuotr./Įvykio vietoje

„Vyras papasakojo, kad jis kalbėjosi telefonu, kai atsidarė durys, įbėgo tas vyriškis ir bandė jam trenkti. Išsisuko, prispaudė užpuoliką, kad šis toliau nemuštų. Sudužo iš rankų iškritęs telefonas. Mano vyrui buvo šokas. Prisigalvojome visko. Gal tie kaimynai ukraineičiai užgėrė su kuo, tai sugėrovas blaškytis pradėjo. Bet šie patikino, to žmogaus nepažįstantys. Ir kaip jis pateko į namą? Į jį įeinama tik pultelio pagalba. Gal rūkyti ėję ukrainiečiai durų gerai neuždarė?“, – spėliojo Indrė.

Grįžo keršyti

Po įvykio ji pakalbėjo su kitais kaimynas, kurie atskleidė, kad šis rajonas, kuriame jie gyvena, nėra pats saugiausias – nuolat vyksta vagystės iš mašinų. Paaiškėjo ir tai, kad nepažįstamasis užpuolikas atėjo su mopsų veislės šuneliu. Jį po įvykių priglaudė viena šalia gyvenančių moterų.

„Užpuoliko kaimynai teigė nepažįstantys. Suvartojau keletą valerijono tablečių, kiek nusiraminau. Apie 23 valandą nuėjome miegoti. Kadangi turiu du vaikus, mano miegas jautresnis. Išgirdau kažkokį triukšmą lauke.

Pažiūrėjau pro langą. Trys nepažįstami vyrai vaikščiojo po kiemą. Pakėlė medinį suoliuką ir metė į mūsų mašiną. Pradėjau cypti. Atsidariusi langą šaukiau: „Ką jūs darot? Nurimkit!“. Tuomet pamačiau, kad tai tas pats užpuolikas. Jis grįžo! Žiūrėjo stiklinėm akim, rėkė: „Aš tave ir tavo vyrą nužudysiu“. Uždariau langą. Pakėliau visus. Šaukiau: daužo mašiną! Pradėjau skambinti kolegai iš pirmojo aukšto. Iškviečiau pareigūnus.

Negalėjau patikėti, kas vyksta. Iš pradžių maniau, kad sapnuoju, nes to vyro veidas įstrigo giliai pasąmonėje“, – neįtikėtinus nakties įvykius toliau pasakojo moteris.

Paleistas iš kalėjimo?

Indrė, ištikta šoko, ėmė isteriškai verkti, drebėti. Dvi minutės, kurias teko praleisti belaukiant pareigūnų, išsitęsė iki amžinybės. Indrė išgirdo, kaip dūžta kolegos automobilio langai. Užpuolikai apdaužė visas keturias statybininkų mašinas. Kvietė išeiti. Klausė, ar gyventojai turi pinigų.

15min skaitytojos nuotr./Įvykio vietoje
15min skaitytojos nuotr./Įvykio vietoje

„Jie paleido plytą į langą, tačiau šis nedužo. Trankė duris, paleido plytą ir į jas. Išvydę švyturėlius, išsibėgiojo. Atvyko du ekipažai: iš pradžių tos pačios merginos, vėliau – ir vaikinai. Net nežinau, ar tą vyrą galiausiai sučiupo. Neramu.

Kas čia Kėdainiuose vyksta? Kaip miegoti, dirbti? Juk dirbdami kabome ant virvių. Prasidėjo paranoja, kad tas žmogus grįš, nupjaus jas. Gal jis banditas? Gal turi kokių ryšių? Juk nieko nepadariau, o įsiveržė į vidų ir ėmė mušti mylimą vyrą.

Iš pareigūnų sužinojau, kad užpuolikas neseniai paleistas iš kalėjimo. Praleido ten gal šešerius metus. Bendrauja su narkotikų prekeiviais. Gyvena tame pačiame kaime. Pagarsėjęs veikėjas“, – teigė Indrė.

Dėl streso moterį pradėjo pykinti, skaudėjo galva, todėl buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba. Policijos pareigūnė Indrę ramino, kad, laimei, nieko baisaus nenutiko, tik automobiliai apgadinti. Kad žino, kas tai padarė, – sučiups.

Suniokoti 4 automobiliai

Nusiraminusi moteris išėjo į kiemą. Vaizdas, anot jos, buvo kraupus. Buvo išdaužti jų prieš mėnesį įsigyto „Renault“ du langai. Patirtas nuostolis siekia 400 eurų. Kolegų „Golf“ automobilis neteko galinio ir dviejų dešinės pusės langų. Mašina buvo apibraižyta, nulaužti veidrodėliai. Paskaičiuota, kad žala gali siekti 800 eurų.

Kitų kolegų krovininis „Ford“ taip pat liko be priekinio stiklo, buvo subraižytas. Žala – 800 eurų. Ketvirtoji transporto priemonė – „Honda“, stovėjo su stiklais, tačiau buvo sulaužytas jos veidrodėlis, sulankstytas stogas. Atrodė, kad ant jo kas šokinėjo. Savininkas įvertino, kad nuostoliai sieks 500 eurų.

15min skaitytojos nuotr./Įvykio vietoje
15min skaitytojos nuotr./Įvykio vietoje

„Kolegos savo automobilius paliko komisariato saugomoje aikštelėje. Pareigūnės parvežė juos atgal. Vieni išsinuomojo kitą būstą, kiti važinėsis. Tame name niekas neliks. Mes vykstame į Vilnių. Sutvarkys meistrai automobilį, važinėsimės kasdien į Kėdainius. Geriau kelsimės anksčiau, tačiau baimėje negyvensime. Manau, namai gydo. Atsigausime nuo patirto šoko“, – teigė pašnekovė.

Iš pareigūnų ji sužinojo, kad sulaikytas užpuolikas komisariate tvirtino, pažįstantis užpultus asmenis. Tačiau Indrė su vyru Kėdainių rajone lankėsi pirmą kartą gyvenime. Agresyvus vyriškis prie pareigūnų netgi ašarojo. Jam buvo nustatytas apie 2 prom. girtumas, skirta, pasak Indrės, 30 eurų bauda – už tai, kad pasirodė viešoje vietoje neblaivus.

Kodėl panaikintos blaivyklos?

„Niekaip nesuprantu, kodėl jį paleido jau po dviejų valandų? Juk jis net neišsiblaivė. Grįžo, keršijo. Nenustoju galvoti, kaip viskas galėjo baigtis blogai. O jei jis būtų pasirodęs su peiliu? Jei aš tame kambaryje būčiau buvusi, o ne mano vyras? Vienu smūgiu būtų „atjungęs“.

Pareigūnė paaiškino, kad Kėdainiuose nebeliko blaivyklų, todėl neturi kur tokių laikyti, o ir negali laikyti ilgiau kaip 2 valandas. Mes tokius didelius mokesčius į biudžetą sumokame, o valdžia taupo? Kokie čia įstatymai? Ką galvoja valdžia, priimdama tokius sprendimus? Nebereikia blaivyklų... Visa komanda pasijutome nesaugiai. O juk taip yra kiekviename mažame mieste“, – nusivylusi kalbėjo Indrė.

Pasak jos, toks agresyvus asmuo turėtų būti izoliuotas ilgam, o blaivyklos privalo būti grąžintos.

„Gyvenau penkerius metus Didžiojoje Britanijoje. Ten nieko panašaus nėra. Vienas pažįstamas įkliuvo girtas prie vairo. Tai policija jį pralaikė tol, kol įpūtė nulius. Kamerose įtaisyti telefonai, vos tik bando užmigti, skambina, kad nemiegotų. Visa ši istorija verta filmo, kurio pavadinimas – „Gyvenimas Lietuvoje“.

Beje, kolega teigė sužinojęs, kad Kėdainiuose tik tie du ekipažai, kurie pas mus vyko, ir tėra. Kai gauna tris iškvietimus vienu metu, renkasi pirmiausiai važiuoti į tą, kuris gautas iš nesaugiausio rajono. Tai jei mūsų įvykis nebūtų nutikęs tokiame blogame rajone, būtume laiku nesulaukę policijos?'“, – klausimų nenustojo kelti Indrė.

Vienintelis turtas – mopsas?

Trečiadienio vakarą susisiekusi Indrė teigė iš pareigūnų sužinojusi, kad sučiupti įtariamieji bus laikomi areštinėje dvi paras. Jei prisipažins įvykdę nusikaltimą, bus paleisti į laisvę.

„Labai bijau, kad po to, kai juos išleis, jie vėl mus susiras. Su tokiais įstatymais nesijaučiu saugi, nusikaltėliai, keliantys grėsmę visuomenei, po išpuolio vėl ir vėl paleidžiami į laisvę. Kaip pasakojo Vilainių gyventojai, jie nuolat gyvena baimėje. Man trūksta žodžių!

Ar Kėdainių meras miega ramiai, kai pas juos mieste tokia betvarkė vyksta? Gal norėtų atlyginti mums žalą? Kiek esu informuota, įtariamasis neturi nei darbo, nei turto, išskyrus šunelį mopsų veislės. Pardavus jį padengtume tik nuostolius dėl vieno išdaužto lango“, – teigė susijaudinusi Indrė.

Ne kartą teistas įtariamasis sulaikytas

Kaip informuoja Kauno apskrities policija, rugpjūčio 21 dieną apie 21.30 valandą gautas pranešimas, jog Kėdainių rajone, Vilainių kaimo Melioratorių gatvėje, pro nerakintas duris į namus įėjo neblaivus asmuo, kuris nesiorientuoja aplinkoje. Atvykus pareigūnams, pranešėjai atsisakė rašyti pareiškimą, todėl neblaivus vyras, gimęs 1981 metais, buvo pristatytas į policijos komisariatą.

Kauno apskrities VPK Kėdainių rajono policijos komisariate vyrui surašytas administracinių nusižengimų protokolas dėl neblaivaus pasirodymo viešoje vietoje. Už tai gresia bauda iki 100 eurų.

Po vidurnakčio, rugpjūčio 22 dieną apie 1 valandą, gautas pranešimas, kad tuo pačiu adresu vyras niokoja kieme stovinčias transporto priemones. Iš viso apgadinti keturi automobiliai: „Honda Civic“, „Renault Megane“, „VW Golf“ bei „Ford“.

Pareigūnai nedelsiant sulaikė ir į areštinę pristatė vyrą, gimusį 1981 metais. Anksčiau ne kartą teistam Kėdainių gyventojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,31 prom.

Pareigūnai nedelsiant sulaikė ir į areštinę pristatė vyrą, gimusį 1981 metais. Anksčiau ne kartą teistam Kėdainių gyventojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,31 prom. Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl svetimo turto sugadinimo arba sunaikinimo. Jam gresia laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Kiti du automobilius galimai niokoję asmenys dar ieškomi.

„Kėdainių rajone patruliuojančių pareigūnų skaičius yra kintantis, o pajėgos organizuojamos taip, jog būtų užtikrintas Kėdainių mieste ir rajone gyvenančių piliečių saugumas. Tiek mieste, tiek rajone nuolat patruliuoja policijos skiriamaisiais ženklais žymėti ir nežymėti automobiliai. Analizuojant turimą informaciją, organizuojamos viešojo ir ne viešojo pobūdžio policinės priemonės, teritorijoje patruliuoja ne tik Kėdainių rajono, bet visos Kauno apskrities policijos pareigūnai, siekdami užkardyti ir nustatyti teisės pažeidimus.

Nakvynės namų įrengimo poreikį vertina ir sprendžia vietos savivalda, tad tikslinga šiuo klausimu kreiptis į juos“, – teigė Kauno apskrities policijos atstovė spaudai Justina Kazragytė.

Išblaivinimo paslaugos Kėdainiuose nėra

Pasak Kėdainių rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjos Jūratės Blinstrubaitės, Kėdainiuose veikia nakvynės namai, teikiama laikino apnakvindinimo paslauga, tačiau ji skirta tik blaiviems asmenims.

„Išblaivinimo paslaugos neteikiamos Kėdainiuose. Tiesa, prieš keletą metų vyko didžiulės diskusijos. Net ir ministerijos lygmeniu. Spręsta, ar išblaivinimo paslauga yra medicininė ar socialinė. Kitos savivaldybės, tiesa, didesnės, teikia tokią paslaugą. Mes neteikiame, nes poreikis yra nedidelis, o išlaidos – didelės. Biudžetui didelė našta. Reiktų mažiausiai šešių darbuotojų. Kai panaikino areštinę Kėdainiuose, važiavome į policiją, skaičiavome, gal ten įkurti. Kvietėme ir nevyriausybines organizacijas teikti šią paslaugą, pirktume ją, tačiau norinčių neatsirado“, – teigė J.Blinstrubaitė.

Tiesa, išblaivinimo paslauga būtų teikiama tik tiems, kurie jos pageidautų, – prievarta laikyti asmens nebūtų įmanoma. Tad Vilainių įvykio „herojaus“ niekas priverstinai neišblaivintų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius