-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Košmariškos neįgaliųjų naktys

Blinstrubiškių (Raseinių raj.) senelių globos namus terorizuoja kaimynystėje gyvenantis 21 metų M.L. Vis labiau įžūlėjantis vagis vos nepasmaugė vienos jam į proproseneles tinkančios moters.
Neįgalusis
Neįgalusis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tai jau ne pirmas M.L. išpuolis, tačiau į policiją nuspręsta kreiptis tik dabar. "Šiais laikais nužudo ir už 10 litų", - sakė Blinstrubiškių senelių globos namų direktoriaus pavaduotojas Alfonsas Songaila, pasakodamas apie M.L. siautėjimą rudenį 100-metį minėsiančios globotinės vienutėje.

Viename privatizuotų šių globos namų korpusų su motina gyvenantis M.L. iki šiol smurto nenaudojo, nors senukus apvaginėja dar nuo mokyklos laikų. Smurto jis griebėsi, kai auka mėgino priešintis.

Tą vakarą į globos namus jis pateko per pirmo aukšto balkoną. Paskui, kaip buvo įpratęs, pradėjo tikrinti, gal kuris nors iš užuomaršų senukų neužsirakino nakčiai kambario durų. Paklebenus 100-metės durų rankeną, paaiškėjo, kad jos neužrakintos.

Auką įsibrovėlis užklupo lovoje. Kai senolė pradėjo šauktis pagalbos, vagis abiem rankomis įsikibo jai į kaklą. 100-metę išgelbėjo tik tai, kad kažkuris kaimynas išgirdo jos pagalbos šauksmą. M.L. pabėgo spėjęs pagrobti 10 litų, kuriuos aptiko po aukos pagalve.

Anot A.Sungailos, iki šiol vaikinas savo aukas apiplėšdavo kitu būdu: "Jis puikiai žino, kada mokamos pensijos. Būdavo, paprašo senesnio ar neįgalaus namų gyventojo poros litų. O kai žmogus imdamas pinigus parodo slėptuvę, lieka be visų pinigėlių." Kartą M.L. buvo išplėšęs iš aukos rankų piniginę su 200 litų. Tačiau net tada niekas nesikreipė į policiją.

Pasijutęs visiškai nebaudžiamas M.L. dar labiau suįžūlėjo. Praėjus vos kelioms paroms po 100-metės užpuolimo, apie 4 val. jis įsmuko į neįgalių 60-mečių kambarį. Jo šeimininkai - patyrę insultus, sunkiai kalbantys ir galintys judėti tik invalidų vežimėliuose žmonės. Nė vienas iš jų ne tik negalėjo pasipriešinti įsibrovėliui, bet ir pasišaukti pagalbos. M.L. pagrobė jų mobiliojo ryšio telefoną, džinsinę liemenę, rankinį laikrodį, 2 pakelius cigarečių ir kilogramą cukraus.

"Trijuose mūsų korpusuose naktį budi tik sesutė ir 3 slaugytojos. Tačiau jų funkcija - ne apsaugos užtikrinimas, o medicinos ar socialinės pagalbos suteikimas, - dalijosi problemomis A.Sungaila. - Anksčiau turėjome vieną sanitarą vyrą, kurio M.L. prisibijojo, bet šis iš mūsų išėjo dėl mažos algos. Šiuo metu dar labiau apribojo finansavimą - gali tekti mažinti etatus. Nors jau dabar budintis kelių moteriškių kolektyvas nerimaudamas laukia nakties. Jos bijo M.L. ne mažiau nei terorizuojami senukai."

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius