-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitinės pozicija: kova su korupcija sustiprins muitinę

Antradienį ir trečiadienį bendros Muitinės departamento Tarnybinių tyrimų tarnybos (TTT) ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) operacijos metu Klaipėdos teritorinės muitinės Malkų įlankos jūrų uosto poste sulaikyti aštuoni tame poste dirbantys muitininkai.
Muitinė
Muitinė / Muitinės departamento nuotr.

Jie įtariami piktnaudžiavimu tarnyba. 

Muitinės departamento generalinio direktoriaus Antano Šipavičiaus teigimu, kovai su muitinės pareigūnų korupcija šiuo metu institucija skiria ypatingą dėmesį. Klaipėdos TM Malkų įlankos jūrų uosto posto pareigūnų sulaikymas – tai kruopštaus ir nuoseklaus Muitinės departamento Tarnybinių tyrimų ir Specialiųjų tyrimų tarnybos darbo rezultatas. Muitinės departamento vadovas yra įsitikinęs, kad aktyvi ir sėkminga institucijos kova su pareigūnų kyšininkavimu, piktnaudžiavimu tarnyba bei netolerancija nusikalstamų veikų padarymui, sustiprins muitinės autoritetą ir pasitikėjimą šia institucija, o sąžiningai principingai dirbantys muitinės pareigūnai galės pasiekti kur kas geresnių rezultatų.  

Šiuo metu yra sprendžiami klausimai dėl Klaipėdos teritorinės muitinės Malkų įlankos jūrų uosto posto įtariamų muitininkų nušalinimo nuo pareigų. Du, įtariama, nusikalstamas veikas padarę pareigūnai jau yra atleisti iš tarnybos Lietuvos muitinėje.

Per pirmuosius keturis šių metų mėnesius muitinės iniciatyva bei bendradarbiaujant su kitomis teisėsaugos institucijomis (STT, VSAT) išaiškinti 9 korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų atvejai, nustatyta 14 šių veikų padarymu įtariamų muitinės pareigūnų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius