-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kovo 11-ąją Klaipėdos aplinkosaugininkai sulaikė kilpininką ir žeberklininką

Kovo 11-oji Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnams buvo darbinga. Klaipėdos rajone nustatytas asmuo, laikęs žeberklą, Kretingos rajone aptiktas pažeidėjas turėjo 8 kilpas gyvūnams gaudyti.
Brakonieriai turėjo sukaupę įvairiausių įrankių
Brakonieriai turėjo sukaupę įvairiausių įrankių / Klaipėdos gyvosios gamtos inspekcijos nuotr.

Asmeniui, kurio sodyboje Klaipėdos r. Klaipėdos aplinkosaugininkai rado draudžiamą žvejybos įrankį – žeberklą, surašytas administracinių nusižengimų protokolas ir gresia bauda iki 200 eurų.

Kretingos rajono miške prie kanalo pastebėtos žmogaus pėdos aplinkosaugininkus atvedė iki sodybos, kurioje buvo surastos 8 neteisėtai laikomos kilpos gyvūnams gaudyti. Aplinkosaugininkai patikrino aplinkui esančią teritoriją ir paspęstų kilpų neaptiko.

Už medžiojamiesiems gyvūnams gaudyti skirtų kilpų laikymą sodybos šeimininkui surašytas administracinių nusižengimų protokolas ir teks susimokėti baudą, siekiančią 860 eurų.

Klaipėdos gyvosios gamtos inspekcijos nuotr./Žeberklas
Klaipėdos gyvosios gamtos inspekcijos nuotr./Žeberklas

Diena anksčiau Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Klaipėdos rajone sulaikė žveją mėgėją, Minijos upėje neteisėtai pagavusį lydeką. Pažeidėjui surašytas administracinių pažeidimų protokolas ir teks sumokėti ne tik 300 eurų baudą, bet ir 720 eurų žalą žuvų ištekliams. Taip pat iš asmens paimtas pažeidimo padarymo įrankis – meškerė.

Aplinkosaugininkai primena, kad nuo sausio 1 d. iki balandžio 20 d. draudžiama žvejoti masalui naudojant žuvelę, o nuo vasario 1 d. iki balandžio 20 d. galioja draudimas gaudyti lydekas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius