Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 25 /15:44

Krakūnuose sudegė kone 20 pastatų: ugniagesiams talkino pasieniečiai ir savanoriai

Ketvirtadienį vidury dienos Krakūnų kaime (Šalčininkų rajonas, Dieveniškių seniūnija) kilęs gaisras per porą valandų dėl smarkaus vėjo virto didele nelaime. 12.04 val. Bendrajame pagalbos centre (BPC) skubios pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Krakūnų kaimo Kaštonų g. dega keturi pastatai. Tačiau po poros valandų jau liepsnojo 16 ar net 18 pastatų, stovinčių vienoje gatvėje. Išgelbėti 2 žmonės. Gaisras apie 16 val. buvo lokalizuotas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / VSAT nuotr.

14 val. pranešta, kad Šalčininkų rajone esančiame Krakūnų kaime dega jau keturiolika pastatų.

Kaip BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovė Laura Valauskienė, pranešimas apie gaisrą gautas apie vidurdienį, atvykus ugniagesiams, atvira liepsna degė vienas gyvenamasis namas ir trys ūkiniai pastatai. Vienas iš pastarųjų spėjo visiškai sudegti.

Po kelių valandų ugnis išplito ir, 14 valandos duomenimis, kaime jau degė keturiolika pastatų dviejose kelio pusėse. Vėliau skaičius išaugo dar iki bemaž poros dešimčių.

Juos gesino penkios ugniagesių autocisternos, traktorius, ugniagesiams talkino pasieniečiai ir savanoriai, į įvykio vietą atvykęs štabo automobilis.

VIDEO: Didelė nelaimė Krakūnuose: ugniagesiams užgesinti degančius 14 pastatų padeda pasieniečiai ir savanoriai

Turimais duomenimis, žmonės gaisro metu stipriai nenukentėjo.

Seniūnė: „Viskas gerai, visi sveiki“

Dieveniškių seniūnė Česlava Marcinkevič ketvirtadienį BNS sakė, kad gaisras, 14.30 val. duomenimis, lokalizuotas, tačiau vėjas labai stiprus, vėl gali įžiebti ugnį.

„Su žmonėmis viskas gerai, visi sveiki. Tik viename iš užsidegusių namų gyveno senutė su sūnumi, o kiti užsidegę namai buvo tušti“, – sakė ji.

Anot Dieveniškių seniūnės, sudegė namai ir ūkiniai pastatai. Taip pat sudegė traktorius, mažiausiai du automobiliai. Liepsnos suniokojo ir vieną sniego motociklą.

Manoma, kad ugnis išplito dėl stipraus vėjo, o gaisras kilo nuo išorinio ugnies šaltinio. Pirminiais duomenimis, tai galėjo būti deginama žolė arba šiukšlės. Anot 15min fotoreporterio Vidmanto Balkūno, policija jau apklausė vieną vietos gyventoją, kuris įtariamas deginęs šiukšles būtent ten, kur yra numanomas gaisro židinys.

Beje, viename sudegusiame name rastas seifas su ginklu, pareigūnai aiškinsis, ar jis buvo laikomas legaliai. Pirminiais duomenimis, savininkas tokią teisę turėjo.

Ugniagesiams nemažai padėjo vietiniai gyventojai. Artimiausias vandens telkinys buvo už puskilometrio, bet vandenį padėjo atvežti vietinis ūkininkas.

Išgelbėjo du žmones

Gaisro apimtuose Krakūnuose pasieniečiai išgelbėjo du žmones, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Prie pat sienos su Baltarusija esančiame Šalčininkų rajono Krakūnų kaime VSAT pareigūnai išgelbėjo du žmones, buvusius užsiliepsnojusiame name. Kol atvyko ugniagesiai, pasieniečiai gesino sparčiai plitusią ugnį ir gelbėjo Krakūnų gyventojų turtą.

Tuoj po vidudienio VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Dieveniškių pasienio užkardos patruliai, vykdami tarnybiniu visureigiu, iš tolėliau pastebėjo Krakūnuose kilusį gaisrą. Degė namas. Akimirksniu dėl didelio vėjo užsiliepsnojo ir šalia stovėjęs pastatas.

VSAT pareigūnai iškart atvyko į incidento vietą, o netrukus tarnybiniu visureigiu privažiavo dar vienas Dieveniškių užkardos ekipažas.

Gavę informacijos, kad viename name yra žmonių, pasieniečiai įbėgo į jo vidų ir iš liepsnų išvedė 89-erių moterį bei 60-metį vyrą. Jo megztinis buvo užsidegęs, pasieniečiai drabužį užgesino. Be to, iš namo VSAT pareigūnai išnešė dujų balioną.

Gaisras Krakūnuose galėjo kilti nuo prie kaimo esančiame lauke padegtos žolės.

Kol atvyko iškviesti ugniagesiai, pasieniečiai su vietiniais gyventojais ėmė gesinti sparčiai plintančią ugnį. VSAT pareigūnai sėmė šulinių vandenį, jį pylė į gaisro židinį, iš Krakūnų gyventojų kiemų traukė jų techniką, iš kelių namų irgi išnešė dujų balionus.

Atvykę ugniagesiai perėmė gaisro gesinimo darbus.

Pasieniečių atstovai įtarinėjo, kad didelis gaisras Krakūnuose galėjo kilti nuo prie kaimo esančiame lauke padegtos žolės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius