Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Krauju aplaistytas kailiukų verslas: ukrainietis bendrakeleivį nušovė tiesiog Lietuvos šalikelėje

Pirmadienį Kauno apygardos teisme imta nagrinėti žmogžudystės Kalvarijos seniūnijoje byla. Ruslanas Sadovskis kaltinamas nužudymu dėl savanaudiškų paskatų, plėšimu panaudojus šaunamąjį ginklą, disponavimu šaunamaisiais ginklais. Žiaurus nusikaltimas įvykdytas tiesiog šalikelėje. Nusprendęs pasisavinti kartu su juo vykusio tautiečio turtą, jis šovė šiam į pakaušį ir pasišalino.
Ruslanas Sadovskyi
Ruslanas Sadovskis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pagal bylos medžiagą, R.Sadovskis kaltinamas 2016 m. balandžio 12 d., apie 10.30 val., kelio Kaunas–Marijampolė–Suvalkai 78,5 km esančioje Laukų g., Trakiškių k., Kalvarijos sav., turėdamas tikslą pagrobti didelės vertės svetimą turtą – Ukrainos piliečiui O.K. priklausančius pinigus, juvelyrinius dirbinius ir kitus jo asmeninius daiktus, šalia savo vairuojamo automobilio „Mercedes Benz Sprinter“, panaudojo fizinį smurtą tyčia, ne mažiau kaip 1 kartą šovė iš ikiteisminio tyrimo metu nenustatyto šaunamojo ginklo, kurio kalibras yra ne mažesnis kaip 9 mm, kartu važiavusiam Ukrainos piliečiui O.K. į pakaušį, nuo ko pastarasis mirė.

Tęsdamas savo suplanuotus nusikalstamus veiksmus, kaltinamasis pagrobė O.K. priklausančius 10 000 eurų grynųjų ir įvairių daiktų už 23 000 eurų, po to, nustūmęs O.K. kūną nuo automobilio „Mercedes Benz Sprinter“ į šalikelę ir palikęs jį ten gulėti, iš įvykio vietos išvažiavo.

41-erių metų kaltinamasis anksčiau nėra teistas. Iki nusikaltimo padarymo jis gyveno Ukrainoje.

Kiek daugiau apie šį nusikaltimą 15min detalių sutiko atskleisti bylos prokuroras Egidijus Palaima.

„Turime du kompanionus, kurie užsiėmė žvėrelių kailiukų gabenimu iš Suomijos į Lenkiją. Vienas miręs, kitas – kaltinamasis. Daugiau plėstis apie nusikaltimo padarymo aplinkybes nenorėčiau“, – teigė prokuroras.

Pasak jo, kaltinamasis savo kaltę neigia. Lietuvos teisėsaugai jis iki tol nebuvo žinomas.

„Kailiukai buvo gabenami per Latviją, Estiją, iš Suomijos perkelti keltu. Krovinys priduotas Lenkijoje. Dokumentai buvo tvarkingi. Pats verslas nesukėlė jokių įtarimų“, – teigė E.Palaima, nesutikęs atsakyti, kokie įkalčiai atvedė iki R.Sadovskio.

Kaltinamasis buvo sulaikytas jau būdamas Lenkijoje.

Kadangi į pirmadienį vykusį pirmąjį teismo posėdį neatvyko nukentėjusieji ir jų gynėjai, nuspręsta bylos nagrinėjimą atidėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius