-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kraupi žmogžudystė nenutraukė išgertuvių

Rokiškio rajono policijos atstovai pasakoja, kaip žiauriai nužudę sugėrovą vyriškiai puotavo toliau.
Kirvis
Kirvis / Photos.com nuotr.

Balandžio 30-osios pavakare Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Rokiškio rajono policijos komisariatas (toliau – Panevėžio apskr. VPK Rokiškio r. PK) gavo pranešimą apie galimą kraupų nusikaltimą Rokiškio rajono Zibolių kaime.

Atvykę į įvykio vietą, operatyvinės grupės pareigūnai kaimo gyventojo J.S. namuose rado sudarkytą vyro lavoną.

Auka aptikta po skudurų krūva žiauriai sužalota galva, gyvenamojo namo grindys ir sienos aptaškytos kraujo ir smegenų mišiniu.

Norėdami nustatyti nužudymo mechanizmą, vietos pareigūnai į pagalbą pasikvietė Panevėžio apskr. VPK Kriminalistinių tyrimų biuro specialistus. Nustatyta, kad mirtini sužalojimai, dėl kurių nuplėšta dalis aukos kaukolės, galėjo būti padaryti kirviu arba šaunamuoju ginklu.

Pirminiais ekspertų duomenimis, nužudytasis po skudurų krūva galėjo gulėti daugiau nei parą. Įvykio vietoje policija rado ilgalaikio girtavimo pėdsakų – įvairių gėrimų buteliais apkrautą stalą, maisto likučių.

Nustatyta, kad nužudytasis – 35 metų Rokiškio rajono Stramylių kaimo gyventojas K. K., nevengęs išgerti ir konfliktuoti.

Pareigūnai tiria, ar auka savo elgesiu neišprovokavo sugėrovų veiksmų.

Panevėžio apskr. VPK Rokiškio r. PK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 straipsnį.

Sulaikyti ir į areštinę uždaryti 3 asmenys, tarp jų ir sodybos, kur rastas nužudytasis, šeimininkas. Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 straipsnis („Nužudymas“) numato bausmę – laisvės atėmimą nuo septynerių iki penkiolikos metų.

Šis nužudymas – pirmasis tokios rūšies nusikaltimas, 2012 m. registruotas Rokiškio rajone. 2011m. rajone buvo registruoti 2 nužudymai, pažymima Rokiškio r. policijos komisariato vyresniosios specialistės Romos Šakalienės parengtame ir per Panevėžio apskr. VPK viešųjų ryšių grupę išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius