Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kraupioje avarijoje Jordanijoje žuvo pora iš Lietuvos: prašoma paramos pargabenti palaikus

Dar antradienio vakarą Jordanijoje susidūrė du automobiliai, viename iš kurių keliavo turistai Lietuvos piliečiai. Pirminiais duomenimis, per avariją iš viso 3 žmonės žuvo ir dar 2 buvo sunkiai sužeisti. URM patvirtino, kad dvi avarijos aukos – Lietuvos piliečiai.
Avarijos vietoje
Avarija. Asociatyvinė nuotrauka / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Apie skaudžią nelaimę paaiškėjo tuomet, kai socialiniame tinkle „Facebook“ artimieji kreipėsi pagalbos dėl paramos palaikų atgabenimo iš tolimos šalies.

Vietos žiniasklaida skelbia, kad susidūrimas įvyko Dykumos greitkelyje. Lietuvių pora automobilį kelionėms po Jordaniją buvo išsinuomojusi, o kita į avariją patekusi transporto priemonė, kaip teigiama, buvo iš Saudo Arabijos. 3 žmonės žuvo, o kitus du nukentėjusiuosius specialiosios tarnybos skubiai nugabeno į ligoninę Maane – mieste pietinėje Jordanijoje, 218 km į pietvakarius nuo sostinės Amano.

Užsienio reikalų ministerija (URM) 15min ketvirtadienį patvirtino: akredituota Jordanijai Lietuvos Respublikos ambasada Egipte informuota apie dviejų Lietuvos piliečių mirtį Jordanijoje. Apie tai yra informuoti ir mirusiųjų artimieji, ambasada su jais palaiko ryšį.

„Mirė draugė Ingrida Beniulytė, autoavarijoje Jordanijoje. Labai prašau padėkime šeimai. Kiekvienas jūsų paaukotas euras padės Ingridai amžino poilsio atgulti savo gimtoje žemėje. Ilsėkis ramybėje Ingrida.

Čia Ingridos sesers banko saskaita Julija Peretiatko LT987300010129325870“, – toks prašymas paskelbtas feisbuke.

URM: rekomenduojama įsigyti draudimą

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Paramos mirties atveju įstatymu, artimieji dėl paramos artimųjų palaikams pargabenti ir detalesnės informacijos susijusios su parama, gali kreiptis į savivaldybės administraciją pagal mirusio asmens buvusią deklaruotą gyvenamąją vietą arba pagal savo deklaruotą gyvenamąją vietą ne vėliau kaip per 12 mėnesių nuo teisės į paramą palaikams parvežti atsiradimo dienos. Detalesnės informacijos galima rasti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos tinklapyje arba URM tinklapyje.

Tačiau ruošiantis į kelionę, visų pirma, rekomenduojama įsigyti kelionės draudimą, kuris priklausomai nuo sutarties sąlygų, gali padengti asmens palaikų pargabenimo išlaidas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius