Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 19 /12:51

Tragedija Klaipėdos rajone: dviejų jaunų tvirtų vyrų mirtį gaubia daug neatsakytų klausimų

„Kur? Kodėl? Kas?“ – tokius klausimus trečiadienio rytą vienas per kitą bėrė Šiūparių, Klaipėdos rajone, gyventojai, perskaitę apie dviejų jaunų vyrų mirtį. Vyriškių kūnai buvo rasti greta esančiuose soduose, namo palėpėje. Pagrindinė tiriama versija – savižudybė.
Sodų bendrijoje Klaipėdos rajone vieno namo palėpėje rasti dviejų jaunų vyrų kūnai.
Sodų bendrijoje Klaipėdos rajone vieno namo palėpėje rasti dviejų jaunų vyrų kūnai. / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Kaip praneša Policijos departamentas, antradienį apie 11 val. Klaipėdos r., Šiūparių k., namo palėpėje rasti mirusių 2001 m. ir 2000 m. gimusių vyrų kūnai.

Pagrindinė versija – vyrai nusižudė.

„Įtariama, kad jie galėjo patys pakelti ranką prieš save, įvykio aplinkybes aiškinasi policijos pareigūnai“, – BNS sakė Klaipėdos apskrities policijos atstovė Andromeda Grauslienė.

Palaikai buvo rasti antradienį, apie 11 val. Šiūparių kaime.

15min duomenimis, vyrai nebuvo susaistyti giminystės ryšiais.

Vietos gyventojai tikino nieko negirdėję apie nelaimę. Jie spėliojo, kad vaikinai buvo apsistoję ne pačioje gyvenvietėje, bet greta esančiuose soduose. Sodus čia turi įsigiję Klaipėdos, Gargždų gyventojai.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Ištuštėjusiuose Šiūpariuose gyventojai teigė, kad nelaimė negalėjo nutikti jų gyvenvietėje – jau būtų visi žinoję tą pačią akimirką.
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Ištuštėjusiuose Šiūpariuose gyventojai teigė, kad nelaimė negalėjo nutikti jų gyvenvietėje – jau būtų visi žinoję tą pačią akimirką.

Atvažiuodavo grybauti

Trečiadienio rytą Šiūpariuose, nuo Klaipėdos nutolusiuose kiek daugiau nei 20 kilometrų, buvo tylu. Vienas kitas automobilis. Didesnis sujudimas tik prie mokyklos ir parduotuvės.

Vietos gyventojai teigė jau girdėję apie nelaimę. „Tikrai ne pas mus. Jei būtų buvę Šiūpariuose – patikėkit – mes jau vakar būtume žinoję. Netgi pasakę, kas tie vyrai. Galų gale čia net nėra tokių jaunų vyrų“, – aiškino parduotuvėje sutiktos moterys.

Šiūpariškiai teigė, kad nelaimė galėjo nutikti kiek atokiau esančioje sodų bendrijoje.

Čia namelius yra pasistatę poilsio ieškantys klaipėdiečiai. Šiūpariškiai tikino nežinantys ten gyvenančių žmonių, o sodininkai ir keičiasi. Vos vienas kitas apsistoja ilgesniam laikui arba net deklaruoja gyvenamąją vietą.

Pasigedo sūnaus

Sodų bendrija „Aisė“ – tarp miškų. Keli sutikti sodininkai teigė tik trečiadienį atvažiavę pasižiūrėti, ar jų namelis tvarkingas, apie nelaimę nieko negirdėję.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Sodų bendrijoje „Aisė“ sklypus daugiausiai valdo klaipėdiečiai
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Sodų bendrijoje „Aisė“ sklypus daugiausiai valdo klaipėdiečiai

Vienoje gatvėje žurnalistę pasitiko šunų lojimas. Paaiškėjo, kad čia daugiau nuolatinių gyventojų.

Pakalbinti žmonės pasakojo, kad antradienį po jų gatvę visą dieną zujo policijos pareigūnai.

Namas, kuriame nutiko nelaimė – mūrinis, dviejų aukštų. Šeimininkai į jį atvažiuodavo savaitgaliais. Šeima, anot kaimynų, atrodė rami. Atsiveždavo ir sūnų su draugu.

Du jaunus vyrus soduose žmonės matydavo gana dažnai. Vaikinai karts nuo karto čia atvykdavo, kartais pernakvodavo. Tačiau, anot vietinių, vakarėlių nerengdavo. Kartais su jais atvykdavo ir dar koks vienas kitas draugas.

Šį rudenį vaikinai su tėvu atvažiuodavo į sodą ir eidavo grybauti į greta esantį mišką.

Antradienį į sodus atvykęs tėvas kaimynų klausė, ar šie nematė sūnaus. Vyras sunerimo, kai kurį laiką negalėjo prisiskambinti.

Rado palėpėje

Kaimynams vyriškis aiškino, kad sūnaus telefonas išjungtas. Tikėjosi rasti name, tačiau apžiūrėjęs jį – nieko nerado.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Nelaimė Klaipėdos rajone esančioje sodų bendrijoje: rasti dviejų jaunų vyrų kūnai.
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Nelaimė Klaipėdos rajone esančioje sodų bendrijoje: rasti dviejų jaunų vyrų kūnai.

Klaipėdiečiui ne iš karto šovė į galvą mintis patikrinti palėpės. Tik apie 11 val. jis nusprendė pažiūrėti ten. Pamatė, kad palėpės durelės tarsi uždėtos kažkokiu kartono lakštu. Įtarimus pakurstė kabliukas, buvęs atkabintas. Pravėręs dureles vyriškis rado savo sūnų ir draugą jau mirusius.

„Neįsivaizduojam, kas ten galėjo nutikti. Gali tik svarstyti: ar jiems kas grasino, ar kokie finansiniai rūpesčiai slėgė. Žinote, kaip jaunimui būna – pasiskolina, o kai reikia grąžinti...“ – svarstė 15min pakalbinti sodininkai.

Anot jų, vaikinai atrodė tvirto sudėjimo, vargu ar galėtų pasiduoti kieno bauginami.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius