Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 04 /2015 11 05

Kražių skerdynės: nužudytos keturios moterys, su įtariamuoju policijai nepavyko susikalbėti

Kražius (Kelmės r.) trečiadienį sukrėtė kraupūs nusikaltimai – rastos keturios negyvos moterys. Vienos kūnas namuose rastas po pietų, kitos dvi nužudytosios rastos kartu trečiadienio vakarą. Dar viena auka aptikta apie 22 val. Pirminiais duomenimis, sulaikytas įtariamasis. Teritorijoje su šunimis dirba kinologai.

Pirminiais duomenimis, ryte Vytauto gatvėje aptikta nužudyta senyvo amžiaus moteris.

Vakare užrakintame name M.K.Sarbievijaus gatvėje rasti dar vienos pensininkės (81 m.) ir jos slaugytojos (52 m.) lavonai. Jų kūnus rado namo šeimininkės giminaitis ir slaugytojos draugė.

Rolando Žalgevičiaus nuotr./Žmogžudystė Kražiuose
15min.lt nuotr./Žmogžudystė Kražiuose

Žmogžudysčių vietoje iki gilios nakties dirbo policijos pareigūnai. Teritorijoje zujo kinologai su šunimis. Visos moterys subadytos peiliu. Beveik neabejojama, kad žmogžudystės skirtingose miestelio vietose susijusios.

Kelmės komisariato viršininkas Robertas Jagminas LNK „Žinioms“ nieko apie tyrimo detales neatskleidė: „Saugom žmones. Dirba didelės pajėgos. Negaliu nieko daugiau pasakyti. Šnekamės su daug kuo.“

Monikos Tamkutės nuotr./Žmogžudystė Kražiuose
Monikos Tamkutės nuotr./Žmogžudystė Kražiuose
Monikos Tamkutės nuotr./Žmogžudystė Kražiuose
Monikos Tamkutės nuotr./Žmogžudystė Kražiuose

Vakare dar dviejų nužudytųjų kūnai aptikti po to, kai vienos jų (1963 metais gimusi socialinė darbuotoja) draugė, nerasdama moters, sunerimo. Pastaroji neatsiliepė ir į skambučius mobiliuoju telefonu.

Eidama per Kražius draugė pamatė dingusiosios dviratį greta vienos jos globotinės pensininkės namo. Pabeldusi į šio namo duris moteris nesulaukė jokio atsako. Tada dar kartą pamėgino skambinti draugei ir išgirdo namo viduje skambant mobilųjį telefoną, kurio niekas nekėlė.

Tada draugės ieškojusi moteris susisiekė su namo šeimininkės giminaičiu. Šis atvyko ir atsarginiu raktu atidarė namo duris. Viduje jų laukė šiurpus vaizdas – greta vienas kito gulėjo dviejų kažkokiu aštriu daiktu nužudytų moterų kūnai.

Pensininkė name gyveno ne viena – jis buvo padalintas į dvi dalis. Kitoje dalyje gyvena dar pora žmonių, tačiau jie trečiadienį dar apie 8.30 val. išvyko iš namų.

Įtariamasis – 20 metų kalėjęs vidutinio amžiaus vyras

Dar ketvirtadienį vakare policija sulaikė į vietos parduotuvę užsukusį šeštą dešimtį įpusėjusį vietos gyventoją Rimantą B. Pareigūnams įtarimų sukėlė subraižytos jo rankos. Pasakojama, kad parduotuvėje jis iš kišenės išsitraukė krauju suteptą penkių eurų banknotą.

Pardavėja, kuri jau buvo girdėjusi siaubingą žinią apie pirmąją rastą auką, iš karto apie įtartiną pirkėją pranešė policijai.

Tai yra visiems vietos gyventojams gerai pažįstamas vyras, kuris jau yra kalėjęs. Vyras, kalbama, už žmogžudystę yra atlikęs bausmę kalėjime ir iš viso per gyvenimą už grotų praleidęs apie dvidešimt metų.

R.Žalgevičiaus nuotr./Žmogžudystė Kražiuose

15min.lt nuotr./Žmogžudystė Kražiuose

Siūlė pirkti sūrio ir spanguolių

Vėlų vakarą policijos pareigūnai nusprendė tikrinti visus Kražių gyventojų namus, kuriuose gyvena vyresnio amžiaus ir vieniši asmenys. Tokio tikrinimo metu M.K.Sarbievijaus gatvėje aptiktas dar vienos nužudytos moters kūnas.

Šios žmogžudystės vieta visiškai netoli nuo namo, kuriame aptiktos antroji ir trečioji aukos. Ketvirtoji auka savo name gyveno viena. Jai buvo maždaug 55 metai.

Šios nužudytos moters kaimynė papasakojo, kad dieną ir į jos namus beldėsi Rimantas B. Vyras, pasak jos, siūlė pirkti sūrio ir spanguolių. Pasakiusi, kad dabar jokiems pirkiniams neturi pinigų, moteris durų neatidarė ir Rimanto B. į namus neįsileido.

Vėliau dar viena Kražių gyventoja prasitarė, kad Rimantas B. beldėsi ir į jos namus, prašė paskolinti pinigų. Ši moteris taip pat neįsileido vyro, teisindamasi, kad pinigų neturi.

Su įtariamuoju nepavyksta susikalbėti – per girtas

„Policijos pareigūnai praktiškai praėjo visą Kražių gyvenvietę. Kėlė įtarimų vienas namas, kuris buvo užrakintas iš lauko pusės ir, patikslinus versijas, kad ten gyvenanti moteriškė negali būti ligoninėje ar kitur išvykusi, buvo priimtas sprendimas patikrinti patalpas išlaužiant duris ir įėjus į patalpas buvo rastas moteriškės kūnas“, – apie ketvirtosios aukos radimo aplinkybes naujienų agentūrai BNS trečiadienį 23 val. pasakojo Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Remigijus Rudminas.

Rolando Žalgevičiaus nuotr./Kražiuose dirba policijos kinologai.
15min.lt nuotr./Kražiuose dirba policijos kinologai.

Jo teigimu, pareigūnai toliau apžiūrinėja gyvenvietę, tačiau įtariamasis jau yra sulaikytas.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Remigijus Rudminas: „Įtariamasis greičiausiai veikė vienas, o nusikaltimo motyvai buvo plėšimas.“

„Įtariamasis yra sulaikytas ir turbūt nepasikeis situacija ir rytoj galėsime konstatuoti, kad tas asmuo, kuris galimai yra įvykdęs nusikalstamas veikas, šiuo metu yra pristatytas į policijos komisariatą“, – teigė R.Rudminas.

Pasak Telšių policijos komisariato vadovo, pareigūnams nepavyko nustatyti tikslaus įtariamojo amžiaus, kadangi vyras yra neblaivus.

„Tiksliai negaliu pasakyti kokio amžiaus sulaikytasis, manau, kad rytoj galėsime daugiau pasakyti apie jį. Šiai minutei galima sakyti, kad jis yra neblaivus ir tokio stovio, kad vykdyti apklausą yra faktiškai neįmanoma“, – tvirtino R.Rudminas.

Jis teigė, kad įtariamasis greičiausiai veikė vienas, o nusikaltimo motyvai buvo plėšimas.

„Pasakyti galutinį atsakymą, kad jis veikė vienas šią minutę mes negalime, bet manome, kad tai galėtų vienas žmogus veikti pagal tokią situaciją, kadangi pasirinktos aukos yra tikrai senyvo amžiaus, išskyrus socialinę darbuotoją, kuri lankė vieną iš nužudytųjų. Pagal įvykio vietos požymius preliminariai galima sakyti, kad motyvas buvo būtent pinigai ar kitos vertybės“, – BNS aiškino R.Rudminas.

Lyg iš dangaus nukrito

Vietos gyventojai papasakojo, kad Rimantas B. jų miestelyje atsirado maždaug prieš dešimtmetį – lyg iš dangaus nukrito. Vyras nusprendė čia apsistoti išėjęs iš įkalinimo įstaigos, nors neturėjo Kražiuose jokių giminių ar artimųjų.

Visus tuos metus jis glaudėsi pas įvairius žmones, kartais dirbdavo įvairius atsitiktinius samdomus darbus, vienu metu turėjo sugyventinę. Pastaruoju metu nuomojosi būstą iš vieno vietos gyventojo, tačiau prieš kelias dienas buvo išprašytas lauk. Kur jis glaudėsi kelias paskutines dienas, kol kas neaišku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius