Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kretingos bedarbių šeimos apyvarta – apie 13 mln. litų per dvejus metus

Po FNTT tyrimo nelegalų banką įsteigusi kretingiškių šeima stos prieš teismą.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdyba kartu su Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl trijų vienos šeimos narių įsteigtos nelegalios valiutos keityklos, kurioje verslininkams buvo keičiamos stambios grynųjų pinigų sumos, gautos iš šešėlinės veiklos. Paskaičiuota, kad per dvejus metus niekur nedirbančios šeimos nelegalios veiklos apyvarta galėjo siekti apie 13 mln. litų. 

Tyrimo duomenimis, kretingiškių šeimos nariai 56-erių metų tėvas A.D., 54-erių metų motina L.D. ir 28-erių metų jų sūnus M.D. teikė finansines paslaugas – keisdavo asmenims litus į įvairių užsienio valstybių valiutą arba atlikdavo atvirkštinę keitimo procedūrą, nors neturėjo tokiai veiklai vykdyti būtinos licencijos. Kretingiškių šeima nelegalią valiutos keityklą buvo įkūrusi Kretingos centre, anksčiau veikusios valiutos keityklos patalpose, kuriose buvo įrengta signalizacija, stovėjo seifai, pinigų tikrinimo ir skaičiavimo aparatai. Tačiau nelegalios valiutos keityklos paslaugomis galėjo naudotis labai siauras ir patikimas asmenų ratas – šešėlinio verslo atstovai ne tik iš Kretingos, bet ir visos Klaipėdos apskrities.

Tyrimo metu nustatyta, kad šešėlinę valiutos keityklą įsteigęs A.D. teikė ir kitą kredito įstaigų teikiamą paslaugą – suteikdavo paskolas. Tyrimo metu surinkta duomenų, kad per dvejus metus A. D. neteisėtai suteikė įvairiems asmenims paskolų, kurių suma viršija 950 tūkstančių litų. 

Dėl neteisėto vertimosi finansine veikla baigta baudžiamoji byla perduota Kretingos rajono apylinkės teismui. Trims vienos šeimos nariams gresia maksimali laisvės atėmimo bausmė iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius