-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kretingos miške grybautojas aptiko užsilikusio sovietinio trotilo

Trečiadienį Kretingos rajone, Žalgirio miške grybavęs vyriškis aptiko daiktus, panašius į sprogmenis. Apie netikėtą radinį jis nedelsiant informavo policiją.
Per išminavimo operaciją rastas didelis kiekis bombų.
Radę sprogmenis žmonės turėtų nedelsiant informuoti policiją ir patys sprogmenų neliesti. / Inžinerijos bataliono nuotr.

Į vietą, kurią apibūdino miške grybavęs klaipėdietis, atvyko Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus išminavimo komanda. Išminuotojai nustatė, jog radinys – tai 15 vienetų trotilo briketų. Vieno briketo svoris apytrikriai buvo 860 gramų, dauguma sprogmenų per laiką aptrupėjo.

Briketai, kurie buvo naudojami sovietinėje armijoje, minų laukų paieškai–naikinimui, buvo išvežti ir sunaikinti. Kaip teigia Klaipėdos išminuotojų būrio viršininkas Liudvigas Klumbys, tokie radiniai pastaruoju metu – reti. Sprogmenis Lietuvos miškuose, pasak specialisto, paliko sovietinė armija.

Juos radus reikėtų būti itin atsargiems. „Radus daiktus, panašius į sprogmenis reikėtų jų neliesti, pažymėti teritoriją ir  iškart informuoti policiją”, – atsargumo priemonių rekomendavo laikytis L.Klumbys.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius