Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kretingos rajone kilo didelis gaisras, ugnis niokojo populiarią kaimo turizmo sodybą (atnaujinta 16.24 val., nuotraukos, video)

Trečiadienį po pietų Kretingos rajone populiarioje kaimo turizmo sodyboje kilo didžiulis gaisras. Jo gesinti išskubėjo ne tik Kretingos, bet ir Klaipėdos ugniagesiai.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Rolando Žalgevičiaus nuotr.

Kaip pranešė Bendrasis pagalbos centras, trečiadienį apie 13.44 val. Bendrajame pagalbos centre bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas, kad Kretingos rajone, Padvarių kaime, dega vienkiemis.

Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė 15min.lt informavo, kad gaisras kilo populiarioje kaimo turizmo sodyboje „Vienkiemis“.

„Į gaisro vietą jau nusiųstos aštuonios autocisternos, išskubėjo Kretingos ugniagesių vadovai, iš Klaipėdos išvyko operacijų vadovai. Ugnis apėmusi sodybos nendrinį stogą. Gaisras tikrai didelis“, – sakė L.Valauskienė.

Viena iš versijų, kodėl kilo gaisras – užsidegė nauja krosnis.

Kaimo turizmo sodybos teritorija užima 5 hektarus, čia stovi net 13 pastatų. Skelbiama, kad sodyba priklauso verslininkui Algimantui Šablinskui.

Atnaujinta 16.14 val. Kaip 15min.lt  informavo gaisrą gesinantys Klaipėdos ugniagesiai, liepsnos apie 15.30 val.  jau nuslopintos. Tebevyksta gaisro likvidavimo darbai. Incidento metu nenukentėjo žmonės. Labiausiai liepsna sunaikino kavinės šiaudinį stogą, taip pat vidines patalpas. Gaisro priežastį aiškinasi ugniagesių inspektoriai.

Atnaujinta 16.24 val. Sodybos savininkai neigia, kad gaisras galėjo kilti dėl užsidegusios krosnies. Tuo metu, kai užsidegė namas, name pietavo trys žmonės.

Šiuo metu laukiama elektrikų, kurie galės tiksliau pasakyti, kur buvo gaisro židinys. 

 

VIDEO: Gaisras kaimo turizmo sodyboje (skaitytojos Aistės P. filmuota medžiaga)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius