Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kriminalinė Lietuva. Išaiškintas valstybę melžusių dešimties įmonių tinklas

2019 m. birželio 13 dieną Vidaus reikalų ministerijoje buvo pristatyta Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos išaiškinta plataus masto pinigų plovimo schema ir tyrimas dėl mokesčių vengimo. Tyrimo metu išaiškinta, kad 10 įmonių galėjo nusikalstamu būdu įgyti ir legalizuoti apie 7 mln. eurų. Pinigų plovimo schema greičiausiai naudojosi ir ugniagesių automobilius montuojanti bendrovė.
Antonis Mikulskis
Antonis Mikulskis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tada spaudos konferencijoje dalyvavo tuometinis vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovas Antonis Mikulskis.

Sulaikyta 20 asmenų

Kaip kalbėjo E.Misiūnas, po tarptautinio tyrimo, kurį koordinavo Europolas, nustatyta 20-ies asmenų grupė, ji kaltinama pinigų plovimu, mokesčių nemokėjimu, papirkimais ir kitais nusikaltimais.

Tarp sulaikytųjų – įvairių įmonių vadovai ir finansininkai. Per operaciją praėjusią savaitę sulaikyta 20 įtariamųjų, 2 iš jų buvo suimti, vienas – 3 mėnesiams, kitas – 10 dienų.

FNTT tyrėjai atliko 52 kratas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Mažeikiuose. Buvo rasti ir paimti tyrimui reikšmingi dokumentai, juodraštiniai užrašai, kompiuteriai, skaitmeninės duomenų laikmenos. Atliekant vieną iš kratų buvo rastas nelegaliai laikytas dujinis šaunamasis ginklas.

„Kriminalinė Lietuva“ – didžiausią atgarsį 15min portale sulaukusių kriminalinių istorijų ciklas. Tai įvykiai, kurie paliko žymę Lietuvos teisėsaugos istorijoje: savo aplinkybėmis, o kartais ir banaliu brutalumu. Šis tekstas buvo publikuotas 2019-06-13.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius