-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kriminalinė Lietuva. Lietuvis stumdė narkotikus po Europą: slėptuves gamino Marijampolėje, dirigavo – per „Facebook“

Nori užsidirbti 500 eurų? Reikės tik nuvairuoti automobilį iš Ispanijos į Norvegiją. Šiuo pasiūlymu susigundęs lietuvis vaikinukas parvyko į Lietuvą įsiutęs – jis kelerius metus praleido Prancūzijos kalėjime už narkotikų kontrabandą (apie kurią, tikėtina, iš tiesų nė nežinojo...) ir dar gavo 220 tūkst. eurų (!) piniginę baudą. Mantas Samoška buvo tik narkomafijos „kojos“, bet šiuo atveju akistatos su Temide neišvengė ir organizatorius: jis pradedamas teisti Lietuvoje.
kaltinamasis-martynas-butkus-susizgribo-kad-teisme-reikia-slepti-veida
Sporto analitiku prisistatęs, bet pagrindiniu organizatoriumi laikomas Martynas Butkus teisme veidą tai slėpė, tai neslėpė.

Hašišo, kokaino ir galbūt kitų kvaišalų siuntos sistemingai buvo gabenamos iš Ispanijos Karalystės į Norvegijos Karalystę. Išmaniai ir konspiratyviai „dirbančių“ nusikaltėlių veikla tapo iššūkiu Lietuvos teisėsaugai. Mat būtent mūsų šalyje veikė šios kontrabandos „smegenys“.

Kriminalistams perkandus organizuotos grupės veikimo schemą, operatyvinė informacija perduota užsienio pareigūnams. Prancūzijos greitkeliuose pasipylė kontrabandininkų sulaikymai (26 kg, 34 kg, 18 kg hašišo ir 2,2 kg kokaino), o įtariamas pagrindinis jų vadeiva 2018 metų sausio 16 d. pričiuptas Lietuvoje.

Šį šešėlinio pasaulio siužetą su visomis detalėmis atskleidė Vilniaus apygardos teisme pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje pagrindiniu narkotikų kontrabandos organizatoriumi įvardijamas Martynas Butkus, o antrasis teisiamasis kai kuriuose epizoduose figūruoja kaip uolus vadeivos pagalbininkas.

„Kriminalinė Lietuva“ – didžiausią atgarsį 15min portale sulaukusių kriminalinių istorijų ciklas. Tai įvykiai, kurie paliko žymę Lietuvos teisėsaugos istorijoje: savo aplinkybėmis, o kartais ir banaliu brutalumu. Šis tekstas buvo publikuotas 2018-10-08.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius