Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kriminalinė Lietuva. Policijos operacija nuo Helsinkio, Londono iki Kauno: kilogramai narkotikų, ginklų ir vogtų daiktų

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) pareigūnai 2019-aisiais baigė didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl tarptautiniu mastu veikusios organizuotos nusikalstamos grupuotės (ONG).
Įgyvendinę tarptautinę operaciją pareigūnai iš rinkos išėmė kilogramus narkotikų, aptiko ginklų ir vogtų daiktų.
Įgyvendinę tarptautinę operaciją pareigūnai iš rinkos išėmė kilogramus narkotikų, aptiko ginklų ir vogtų daiktų. / Klaipėdos VPK nuotr.

ONG veikė keliose valstybėse, todėl tyrimą uostamiesčio KPONTV atliko bendradarbiaudami su užsienio teisėsaugos institucijomis. Tyrėjai nustatė, kad grupuotės nariai labai dideliais kiekiais įveždavo į Lietuvos Respubliką kontrabanda iš užsienio atgabentas narkotines ir psichotropines medžiagas, platino jas Lietuvoje bei gabeno pagal užsakymus į kitas šalis.

Įtariama, nusikalstamos veikos organizatorius maskuodavo kvaišalų kontrabandą tarptautinių krovinių ir žmonių pervežimo mikroautobusais individualia veikla. Bendradarbiaujant su Suomijos teisėsaugos pareigūnais, jis ir jo bendrininkas buvo sulaikyti Helsinkyje 2018 m. gegužės mėn. Be to, buvo sulaikyti ir užsienyje gyvenęs Lietuvos ir Suomijos piliečiai. Bendros operacijos metu Suomijoje per kratas rasta apie 6 kg amfetamino ir virš 12 000 tablečių su psichotropiniais vaistais.

„Kriminalinė Lietuva“ – didžiausią atgarsį 15min portale sulaukusių kriminalinių istorijų ciklas. Tai įvykiai, kurie paliko žymę Lietuvos teisėsaugos istorijoje: savo aplinkybėmis, o kartais ir banaliu brutalumu. Šis tekstas buvo publikuotas 2019-05-09.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius