-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kriminalinės pasienio kronikos: lenko „netyčiukas“, kirgizo klasta ir kliūtys elektrodų kroviniui

Ukrainos ir Azerbaidžano piliečiai VSAT pareigūnams pateikė klastotes. Tuo metu vienas lenkas pasieniečiui netyčia parodė suklastotą ukrainietišką dokumentą. Dar vienas pasienio sargų fiksuotas kriminalinių kronikų epizodas: kirgizo pateiktas vilkiko dokumentas, įtariama, yra klastotė.
Pasienyje sulaikytas vilkikas ir nustatytas netikras dokumentas
Pasienyje sulaikytas vilkikas ir nustatytas netikras dokumentas / VSAT nuotr.

Medininkų punkte pasieniečiai išaiškino du dokumentų klastojimo atvejus. Ukrainos pilietis pateikė, įtariama, suklastotą vairuotojo pažymėjimą, o azerbaidžanietis vairavo krovininį automobilį, kurio registracijos numeris, įtariama, buvo padirbtas.

Vienas areštinėje, kitas – paleistas

Ketvirtadienio naktį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai Medininkų kontrolės punkte tikrino 40 metų Ukrainos piliečio pateiktus dokumentus. Užsienietis maršrutiniu autobusu vyko iš Baltarusijos į Lietuvą. Be kitų dokumentų, ukrainietis pateikė savo šalyje išduotą vairuotojo pažymėjimą. Jis VSAT pareigūnams iškart pasirodė įtartinas. Įdėmiau ištyrus dokumentą paaiškėjo, kad tai, įtariama, yra visiška klastotė.

Įtarimą sukėlė vairuotojo pateikti vokiški vilkiko registracijos dokumentai.

Keleiviui teks atsakyti už disponavimą suklastotu dokumentu ir jo panaudojimą. Dėl to Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Ukrainiečiui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Po apklausos VSAT pareigūnai užsienietį uždarė į areštinę.

Tos pačios dienos vakare Padvarionių užkardos pasieniečiai Medininkų kontrolės punkte patikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusio vilkiko „DAF FT XF“ dokumentus.

Patikros metu VSAT pareigūnams įtarimų sukėlė vairuotojo, 58-erių Azerbaidžano piliečio, pateikti vokiški vilkiko registracijos dokumentai. Nustatyta, kad 2013 m. pagamintos transporto priemonės registracijos liudijimas yra, įtariama, visiška klastotė.

Dėl dokumentų suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Azerbaidžano pilietis buvo apklaustas kaip liudytojas ir paleistas. Vilkikas laikinai saugomas Vilniaus pasienio rinktinėje, o jo vilkta puspriekabė su elektrodų kroviniu – Medininkų punkte.

Lenkijos piliečio „netyčiukas“

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė lenką, kuris netyčia išsidavė turįs ne tik tikrą savo šalies vairuotojo pažymėjimą, bet ir suklastotą ukrainietišką dokumentą.

Trečiadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė iš Lietuvos išvykstantį automobilį „Audi A8“. Vokiškais registracijos numeriais pažymėtą mašiną vairavo 35 metų Lenkijos pilietis. Kartu vyko jo tautietis.

Vairuotojas būtų pateikęs tik galiojantį tvarkingą savo vardu išduotą lenkišką pažymėjimą, bet parodė ir klastotę.

Dokumentų patikros metu pasieniečiai paprašė parodyti ir vairuotojo pažymėjimą. Kai lenkas dokumentą traukė iš piniginės, Kalvarijos užkardos pareigūnas joje pamatė dar vieną vairuotojo pažymėjimą. Buvo paprašyta pateikti ir jį. Paaiškėjo, kad vairuotojas būtų rodęs galiojantį tvarkingą savo vardu išduotą lenkišką pažymėjimą.

Piniginėje buvęs antras dokumentas pasirodė esantis to paties asmens vardu išduotas Ukrainos vairuotojo pažymėjimas. Jame buvo lenko anketiniai duomenys. Kalvarijos pasieniečiai nustatė, kad ukrainietiškas vairuotojo pažymėjimas, įtariama, yra klastotė.

Užsienietis buvo sulaikytas, o jo vairuotas automobilis perduotas kartu vykusiam tautiečiui. Šis išvyko iš Lietuvos, o sulaikytasis buvo pristatytas į Kalvarijos užkardą. VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai lenkui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Skyrus kardomąją priemonę rašytinį pasižadėjimą neišvykti po apklausos lenką pasieniečiai paleido.

Kirgizo klasta ir klastotė

Iš Lietuvos į Baltarusiją vykęs kirgizas pasieniečiams pateikė, įtariama, suklastotą vilkiko DAF registracijos liudijimą.

Antradienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių pasienio užkardos pareigūnai Lavoriškių kontrolės punkte tikrino 29-erių Kirgizijos piliečio ir jo vairuoto vilkiko DAF dokumentus. Vilkikas buvo su austriškais numeriais.

Patikros metu pasieniečiams įtarimą sukėlė transporto priemonės registracijos liudijimas, todėl VSAT pareigūnai dokumentą patikrino išsamiau ir nustatė, kad jis yra, įtariama, suklastotas.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ir disponavimo juo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 3 metų.

Po apklausos kirgizą pasieniečiai paleido. Vilkikas saugomas VSAT padalinyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius