Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kriminalistai Šalčininkuose sulaikė įspūdingą kontrabandą ir ją praleidusius muitininkus

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) ir Vilniaus teritorinės muitinės mobiliųjų grupių pareigūnai prieš šventes (gruodžio 22 –ąją) Šalčininkų kelio posto apylinkėse sulaikė vilkiką su daugiau nei milijono eurų vertės cigarečių kontrabanda. Be nelegalių rūkalų vežėjo buvo sulaikyti ir du Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai, įtariami praleidę šią kontrabandą. Kiek vėliau, tęsiant tyrimą, sulaikyti dar du LR piliečiai.
Sulaikytas vilkikas su kontrabanda
Sulaikytas vilkikas su kontrabanda / MKT nuotr.

Krovininis vilkikas „Volvo“, vairuojamas Baltarusijos piliečio A.K., MKT ir muitinės mobiliųjų grupių pareigūnų buvo sustabdytas ankstų gruodžio 22-osios rytą, vos už pusantro kilometro nuo Šalčininkų kelio posto. Vairuotojas muitininkams sakėsi į Lietuvą gabenantis medinių palečių krovinį.

Tačiau pareigūnai grąžino vilkiką atgal į Šalčininkų kelio postą papildomam detaliam patikrinimui, kurio metu už krovinio rasta paslėpta 920 dėžių (460 tūkst. pakelių) baltarusiškų cigarečių „Fest“ ir „Minsk“ kontrabandos. Bendra jų vertė – apie 1,2 mln. eurų, pasakojama Muitinės kriminalinės tarnybos atstovas ryšiams su visuomene Gedimino Kulikausko pirmadienį paviešintame pranešime.

Kontrabandinis krovinys, vilkikas ir jo vairuotojas buvo sulaikyti. Įtarus piktnaudžiavimu tarnyba – kontrabandos praleidimu – buvo sulaikyti ir du Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai: inspektorius G.T. ir inspektorius – rentgenologas L.B.

Abu jie Lietuvos muitinės sistemoje tedirba vos porą metų.

Kiek vėliau MKT pareigūnai sulaikė dar du asmenis – Trakų rajono gyventoją V.U. ir Druskininkų gyventoją S.A., kurie taip pat siejami su šia kontrabanda.

MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, o taip pat – piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi siekiant turtinės naudos (Baudžiamojo kodekso 199 str. 1 dalis, 199 – 2 str. 1 dalis ir 228 str. 2 dalis).

Sulaikytiesiems gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimu nuo šių metų gruodžio 23 d. abu muitininkai nušalinti nuo pareigų, jiems taip pat skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Tokia pat kardomoji priemonė skirta ir Trakų rajono gyventojui V.U.

Vilkiko vairuotojas teismo sprendimu buvo suimtas trims mėnesiams, o druskininkietis S.A. – mėnesiui.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius