Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kritikos internete sulaukusį ugniagesių darbą vertins valdžia: kodėl viskas vyko taip lėtai?

Gegužės 28 dieną apie 17 valandą Noreikiškių kaime Kauno rajone užsiliepsnojo krovininis automobilis. Kelias tuo metu buvo uždarytas, nusidriekė automobilių eilė. Gaisrą stebėję pravažiuojantys vairuotojai negalėjo suprasti, kodėl niekaip nepajungiamas vanduo. Ugniagesių darbas internete sulaukė kritikos. Gaisrinės vadovybė žada nagrinėti šį atvejį.
Internautai sukritikavo Kauno ugniagesių darbą gesinant degusį automobilį
Internautai sukritikavo Kauno ugniagesių darbą gesinant degusį automobilį / Skaitytojo Žilvino nuotr.

Kaip informuoja Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, gegužės 28 dieną 17.18 valandą gautas pranešimas, kad Noreikiškių kaimo Šiltnamių gatvėje dega automobilis.

Ugniagesiai gelbėtojai į įvykio vietą atskubėjo po 9 minučių, krovininis automobilis „Ford Transit“ degė atvira liepsna.

Gaisras lokalizuotas 17.32 valandą, likviduotas 17.44 valandą. Jo metu sudegė degios transporto priemonės dalys, termiškai paveiktas kėbulas.

Kodėl užsiliepsnojo automobilis, šiuo metu tiriama, tačiau dėmesio šįkart sulaukė ne pats gaisras, o ugniagesių gelbėtojų darbas, užkliuvęs ne vienam internautui.

Vienas gaisro liudininkas, tuo metu vykęs pro šalį, užfiksavo, kaip keletą minučių ugniagesiai tiesiog vaikštinėjo aplink ir nepradėjo ant liepsnų leisti vandens. Savo vaizdo įrašą jis patalpino internete. Ugniagesių gesinimo operacija sulaukė ne vieno neigiamo komentaro.

VIDEO: Liudininkai sukritikavo Kauno ugniagesių darbą gesinant automobilį

„Pasivaikščioti išėjo. Vis vien sudegs, tad kur skubėt?“, – ironizavo vienas.

„Jie ten gaudynių žaidžia aplink gaisrinės automobilį?“, – klausė antras.

Internautai spėliojo, gal susipynė žarna ar vandens buvo pamiršta į gaisrinę įsipilti.

„O gal pamiršo, kur kranas atsisuka?“, – šaipėsi vaizdo įrašą feisbuko grupėje „Kur stovi policija Kaune“ peržiūrėjęs dar vienas komentatorius.

Kiti bandė užstoti ugniagesius, teigdami, kad kalta įranga, juk gaisrininkų finansavimas – itin menkas. Tačiau užstojantieji iškart sulaukė atkirčio, kad reiktų viską pasitikrinti prieš pradedant pamainą.

„Kibirais greičiau užpilčiau nešdamas iš prūdo“, – toliau liejosi kritika.

Kol ugniagesiai ruošėsi pradėti gesinimo darbus, automobilio savininkas, kaip matoma iš vaizdo įrašo, vaikštinėjo susiėmęs rankomis už galvos ir negalėjo patikėti tuo, kas vyksta.

Vaizdo įrašu su 15min pasidalijęs skaitytojas Žilvinas tikino, kad, jo nuomone, komentatoriai kiek sutirština spalvas – gesinimas nevyko jau taip lėtai.

„Visgi reikia atvykus įsitikinti, ar saugu gesinti, ar nėra sprogių daiktų viduje“, – teigė jis.

15min dėl komentaro kreipėsi į Kauno priešgaisrinę gelbėjimo valdybą. Šios atstovė spaudai Džiuginta Vaitkevičienė paaiškino, kad apie vaizdo įrašą gaisrininkų atstovams jau yra žinoma. Birželio 2 dieną žadama svarstyti ugniagesių gelbėtojų darbą gesinant „Ford Transit“.

„Nagrinėjama filmuota medžiaga. Antradienį valdyboje vyks susirinkimas šiuo klausimu, dėl ugniagesių veiklumo ar neveiklumo tame gaisre. Filmuotą medžiagą peržiūrės vadovybė“, – teigė Dž.Vaitkevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius