-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Krovininio automobilio puspriekabės grindyse − stambi cigarečių kontrabanda

Vilniaus teritorinės muitinės Šalčininkų kelio posto pareigūnai balandžio 13 d. krovininio automobilio puspriekabės-šaldytuvo grindyse aptiko beveik 400 tūkst. vnt. kontrabandinių cigarečių.
Cigarečių kontrabanda
Cigarečių kontrabanda / Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus teritorinės muitinės pranešime, penktadienio vakare Lenkijos pilietis T.L., grįždamas iš Baltarusijos Respublikos su „tuščiu“ krovininiu automobiliu „Volvo“, muitinės pareigūnams deklaravo, kad ribojamų ar draudžiamų prekių neveža, tad pasirinko kanalą, kuriuo važiuoja tuščios krovininės mašinos.

Muitinės pareigūnams kilus įtarimų, minėtas automobilis su puspriekabe-šaldytuvu buvo nukreiptas į detalaus patikrinimo vietą.

Ilgametė darbo patirtis pareigūnų nepavedė − muitinio tikrinimo metu puspriekabės-šaldytuvo grindyse buvo aptikta gerai užmaskuota slėptuvė (dvigubos grindys), kurioje rastas didelis kiekis − 395 tūkst. 900 vnt. cigarečių „FEST“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Sulaikytas krovininis automobilis su puspriekabe-šaldytuvu ir nuo muitinės slėpti rūkalai, kurių vertė viršija 153 tūkst. litų. Muitinės kriminalinėje tarnyboje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Lenkijos piliečiui gresia sunkaus nusikaltimo kvalifikavimas pagal Baudžiamojo kodekso 199 str. 1 dalį, t. y. bauda arba laisvės atėmimas iki 8 metų bei transporto priemonės konfiskavimas.

Vairuotojas balandžio 15 d. paleistas už užstatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius