-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kruonio HAE statybos“ vadovai įtariami pasisavinę daugiau nei 4,5 mln. Lt ES paramos

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba ir Generalinė prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame piktnaudžiavimu tarnyba įtariami akcinės bendrovės „Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės statyba“ valdybos pirmininkas Pranciškus Jurgutis ir generalinis direktorius Valdemaras Jasevičius, kurie įgyvendinant Europos Sąjungos remiamą projektą pasisavino daugiau nei 4,5 milijonus litų ir dalį – 2,4 milijonus litų – nusikalstamu būdu legalizavo.
Šešėlinė ekonomika
Rekonstrukcijos darbus atlikti įsipareigojusi bendrovė gavo 5,7 milijonų litų avansą, tačiau atliko darbų tik už 900 tūkst. litų. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Ikiteisminio tyrimo metu išaiškinta, kad Europos Sąjungos ir Lietuvos valstybės biudžeto lėšomis finansuojamame projekte dabar jau bankrutuojanti bendrovė „Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės statyba“, pasirašiusi rangos sutartį su Aplinkos projektų valdymo agentūra ir Elektrėnų savivaldybės administracija, įsipareigojo atlikti Elektrėnų–Vievio nuotekų valyklos rekonstrukcijos darbus, kurių bendra vertė daugiau nei 22 milijonai.

Rekonstrukcijos darbus atlikti įsipareigojusi bendrovė gavo 5,7 milijonų litų avansą, tačiau atliko darbų tik už 900 tūkst. litų.

Atskleista, kad bendrovės vadovai P.Jurgutis ir V.Jasevičius gautas avansines lėšas panaudojo ne projektui įgyvendinti, o bendrovės skoloms sumokėti. FNTT praneša, kad dalis Europos Sąjungos paramos lėšų per P.J. valdomą bendrovę panaudota už 2,3 milijonus litų įsigyjant patalpas Vilniaus Senamiestyje, o dar 100 tūkst. litų išgryninti iš bendrovės sąskaitos.

Ikiteisminio tyrimo metu FNTT tyrėjai surado ir apribojo nuosavybės teises į beveik 3 milijonų litų vertės įtariamųjų nekilnojamąjį turtą.

Baigta baudžiamoji byla perduota Vilniaus apygardos teismui. Už įvykdytas nusikalstamas veikas P.Jurgučiui ir V.Jasevičiui gresia laisvės atėmimas iki 10 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius