Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Kultūros naktį“ chuliganai rimtesnių pasirodymų nesurengė

Šventinį savaitgalį vilniečiai ir sostinės svečiai masiškai linksminosi gatvėse ir baruose. Mieste ūžė neblaivūs asmenys, tyčia ir netyčia dužo buteliai, tačiau rimtesnių viešosios tvarkos pažeidimų neužfiksuota.
„Kultūros nakties“ akimirka
„Kultūros nakties“ akimirka / Luko Balandžio nuotr.

Nuo šeštadienio vakaro iki sekmadienio paryčių Vilniuje šurmuliavę „Kultūros nakties“ renginiai netapo sunkiu išbandymu viešosios tvarkos sergėtojams.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, rimtesnių incidentų šio masinio renginio metu neužfiksuota. Pagal oficialią statistiką, per praėjusią parą Vilniuje užfiksuotas vos 1 viešosios tvarkos pažeidimas.

Tai, kad vilniečiai ir miesto svečiai šįkart mokėjo linksmintis, pripažino ir daugelis 15min.lt kalbintų „Kultūros nakties“ lankytojų.

Tačiau idealų įspūdį gadino daugybė sudaužytų butelių, primėtytų šiukšlių.

„Po vidurnakčio mačiau, kaip prie Sereikiškių parko iš pravažiuojančio automobilio žmonių link buvo išmestas ir sudužo tuščias alkoholio butelis“,  – minėjo vienas naujienų portalo pašnekovų. 

Vartoti alkoholio sostinės viešose vietose negalima, tačiau praėjusios šventinės nakties metu šio draudimo paisė ne visi. Kai mieste visą vakarą ir naktį buvo tiek daug žmonių, dalis jų buvo apsvaigę. Policijos vertinimu, šį savaitgalį piktnaudžiavusių alkoholiu buvo ne ką daugiau, nei per bet kurias paprastas išeigines.

Praėjusią parą Vilniaus apskrityje (išskyrus sostinę) už įvairius administracinius teisės pažeidimus nubausti 92 asmenys, o Vilniuje tokių pažeidėjų buvo 152. Apskrityje įkliuvo 9, Vilniuje – dar 5 neblaivūs vairuotojai. Į nakvynės namus „Sala“ Vilniuje pristatyta 18 žmonių.

Užpraėjusį, birželio 9-osios šeštadienį, ši statistika buvo panaši. Vilniuje nubausta 110 pažeidėjų (Vilniaus apskrityje – 90), įkliuvo 3 išgėrę vairuotojai (apskrityje 4), į „Salą“ pristatyta 11 asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius