Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kunigas Justas Jasėnas autobuse smogė keleivei į veidą: teismas nuodėmę jam atleido

Pripažinęs kaltę dėl viešosios tvarkos pažeidimo dvasininkas atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės, penktadienį visuomenė informuojama bendru prokuratūros ir Panevėžio vyskupijos pranešimu.
Kunigas Justas Jasėnas
Kunigas Justas Jasėnas / „Jūsų Panevėžys“ nuotr.

Vilniaus regiono apylinkės teismo Ukmergės rūmų teisėja patvirtinto Vilniaus apylinkės prokuratūros 6-ojo skyriaus prokurorės nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo įvykio kaltininkui – Panevėžyje reziduojančiam kunigui Justui Jasėnui, ir nukentėjusiam asmeniui susitaikius.

Po dvasininko smūgio keleivei ėmė bėgti kraujas iš nosies, ant veido liko mėlynė.

Reaguodama į šią žinią, Panevėžio vyskupija reiškia nuoširdų apgailestavimą dėl Panevėžio Šventųjų apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios kunigo Justo Jasėno poelgio, tapusio minėto ikiteisminio tyrimo pretekstu, ir atsiprašo nukentėjusios bei visuomenės.

Autobuse apsižodžiavo su keleive

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnai, metu buvo nustatyta, kad šių metų sausio 25 d. apie 21 val. tarpmiestiniame autobuse, važiavusiame iš Vilniaus į Šiaulius, tarp dviejų keleivių tam tikrą laiką vyko žodinis konfliktas.

Jam besitęsiant vyras tyčia vieną kartą ranka sudavė moteriai į veidą. Po šio smūgio keleivei ėmė bėgti kraujas iš nosies, vėliau veido srityje susiformavo hematoma. Nukentėjusios prašymu autobuso vairuotojas iškvietė policiją. Operatyviai atvykę pareigūnai užfiksavo įvykyje dalyvavusius bei jį mačiusius asmenis, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Dvasininkas ėmė atgailauti

Atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus buvo nustatyta, kad moteris, patyrusi nežymų sveikatos sutrikdymą, nukentėjo nuo Panevėžio Šventųjų apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios kunigo Justo Jasėno, kuris apklausiamas įtariamuoju prisipažino sudavęs, nuoširdžiai gailėjosi dėl šio nederamo savo poelgio, susitaikė su moterimi ir pilnai atlygino jai padarytą žalą.

Apie tarp šių dviejų keleivių vykusį konfliktą ikiteisminio tyrimo metu paliudijo ir keli kiti autobusu vykę asmenys, tačiau nei vienas iš keleivių jokių pretenzijų dėl matyto konflikto nepareiškė.

Atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės

Atsižvelgiant į šias bei kitas tyrimo metu nustatytas reikšmingas faktines aplinkybes, ikiteisminiam tyrimui vadovavusi prokurorė priėmė sprendimą kreiptis į teismą prašant įtariamąjį J.Jasėną atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės nukentėjusiam ir kaltininkui susitaikius. Vilniaus regiono apylinkės teismo Ukmergės rūmų teismo nutartis, patvirtinusi tokį prokuroro nutarimą, įsigaliojo 2023 m. liepos 21 d.

Kunigui nemaloni istorija dar nebaigta: bus pradėtas procesas pagal Katalikų Bažnyčios Kanonų teisės kodeksą.

Panevėžio vyskupas Linas Vodopjanovas informuoja, kad šiuo metu renkama detalesnė informacija apie ikiteisminio tyrimo metu nustatytas faktines įvykio aplinkybes ir šios informacijos pagrindu bus pradėtas procesas pagal Katalikų Bažnyčios Kanonų teisės kodeksą.

Pažymėtina, kad tuo atveju, jei asmuo, atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės kaltininkui ir nukentėjusiam asmeniui susitaikius, per vienerius metus padaro baudžiamąjį nusižengimą ar neatsargų nusikaltimą arba be pateisinamų priežasčių nevykdo teismo patvirtinto susitarimo dėl žalos atlyginimo sąlygų ir tvarkos, teismas gali panaikinti sprendimą dėl atleidimo nuo baudžiamosios atsakomybės ir spręsti dėl tokio asmens baudžiamosios atsakomybės už visas padarytas nusikalstamas veikas, o tuo atveju, jei per vienerius metus padaro naują tyčinį nusikaltimą, ankstesnis sprendimas atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės nustoja galioti ir sprendžiama dėl šio asmens baudžiamosios atsakomybės už visas padarytas nusikalstamas veikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius